Annons:

Vd:n efter domen:

Joacim Johansson kan inte säga om ALV kommer överklaga domen. Foto: Ossian Mathiasson

Vd:n efter domen: "Kan inte säga om vi kommer överklaga"

Domen mot den tidigare ALV-anställde kom på torsdagen. En man i 25-årsåldern döms för att ha tagit pengar från Astrid Lindgrens Värld vid 15 tillfällen.
– Jag har inte läst domen, så jag kan inte kommentera den än, säger vd:n Joacim Johansson.

Annons:

Mannen stod åtalad för 224 fall av trolöshet mot huvudman under 2016 och 2017. Totalt ansågs han ha tillskansat sig cirka 150 000 kronor vid 75 olika tillfällen.

Det var 2017 som Astrid Lindgrens Värld upptäckte att det gjorts en mängd oförklarliga återköp och inledde en utredning. Enligt ALV finns det inga köp som kan förklara återköpen i ALV:s system. Det finns inte heller någon dokumentation av återköpen, vilket företaget kräver i sina rutiner.

Åklagaren har menat att återköpen varit falska och att mannen stoppat pengarna i egen ficka.

Tingsrätten anser dock att bevisningen inte håller och dömer mannen för de 15 fall han själv erkänt. Här kan du läsa mer om domen.

ALV:s vd Joacim Johansson har själv inte läst domen ännu.

– Jag är inte hemma och har inte hunnit läsa domen. Den är säkert skickad till företaget, men jag kan inte kommentera domen när jag inte har läst den själv, säger han.

Vad tänker du kring att han döms på 15 punkter?

– Jag behöver läsa domen innan jag tänker något i media kring det. Vi tycker att det finns tydliga bevis för alla 224 punkter och hade velat se en fällande dom på samtliga. Domstolen har gjort en annan bedömning, men jag vill läsa domen först innan jag säger mer.

Kommer ni överklaga domen?

– Det är för tidigt att säga. Vi behöver läsa igenom domen först. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt