Annons:

  • Nyinvigning för Prime – förändringar i både matsal och meny

    Club Prime satsar på ett nytt matkoncept och har gjort förändringar i restaurangdelen. Verksamhetschefen Wisam Salim nyöppnar restaurangen i kväll. Foto: Ossian Mathiasson

  • Nyinvigning för Prime – förändringar i både matsal och meny

    I restaurangen har delar av en vägg tagits bort, vilket har öppnat upp lokalen och gett den en helt annan atmosfär.

  • Nyinvigning för Prime – förändringar i både matsal och meny

Nyinvigning för Prime – förändringar i både matsal och meny

Club Prime har hållit stängt för en renovering av restaurangdelen den senaste tiden. I kväll slår de upp portarna på nytt – med ny meny och en mer öppen och fräsch matsal.
– Vi har gjort bra förbättringar. Vi känner oss nöjda. Det var ungefär det här jag såg framför mig när vi började renoveringen, säger verksamhetschefen Wisam Salim.

Annons:

I början av december stängde Prime kvällarna och sa hejdå till steakhouse för att lägga allt fokus på det nya konceptet med betoning på lokala, fräscha råvaror. 

Både Wisam Salim och Linda Carlsson på Club Prime kände också att det behövde ske vissa justeringar i matsalen, vilket har lett till att delar av en vägg har tagits bort och skapat en helt annan inramning i matsalen. 

– Ja, det var viktigt för oss att riva ner den väggen då lokalen har varit uppdelad i två avdelningar. Vi har fått en mer öppen yta och en härlig atmosfär som ger en välkomnande känsla. Tidigare var det en ganska tom och kal matsal som nu har fått mer liv, säger Wisam Salim och fortsätter:

– Nu blir det helt plötsligt skönt att sitta i restaurangen. Vi har också tänkt till med möblerna och fått till en loungegrupp i närheten av baren. 

"Blir som att äta en stor buffé"

Idén om att byta matkoncept har Prime haft sedan i höstas och de har bollat mycket med provlagning av nya menyn och tester av drycker för att hitta rätt.

– Maten är givetvis den stora skillnaden och något som besökarna kommer märka av. Vi har gått från att vara ett franchiseföretag till att vara eget företag. Det ger oss ännu mer frihet och nu blir det stort fokus på närproducerad mat, säger Wisam Salim. 

– Jag har jobbat med närproducerad mat i tio-tolv år och känner nästan alla bönder i våra trakter så det blir nästan som en skyldighet för mig att jobba med det. 

Vad har ni tänkt gällande menyn och upplägget?

– Vi satsar på ”Shareplates”. När man beställer in en rätt så gör man inte det till sig själv utan man beställer in mat från en särskild meny till hela sällskapet. Det blir som att äta en stor buffé och man kan prova på lite olika köttbitar, såser och sallader.

Vad tror du att det kommer betyda för er?

– Jättemycket. Vi är stolta över att vi har skapat något eget och slutat som franchiseföretag. Det är i fullsatt till kvällens nypremiär och vi gör det vi själva tycker är gott och vad vi tror att våra gäster kommer tycka om. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt