Annons:

Itsam har tecknat tioårigt avtal med fastighetsbolag – flyttar i höst

Itsams förbundsdirektör Mathias Bly. Foto: Pressbild

Itsam har tecknat tioårigt avtal med fastighetsbolag – flyttar i höst

Kommunalförbundet Itsam ska flytta till Mjärdevi och Linköping. Nu har Itsam tecknat ett tioårigt avtal med fastighetsbolaget Castellum, skriver Vimmerby Tidning.
– Det känns jätteskönt, säger förbundsdirektören Mattias Bly till tidningen.

Annons:

Itsams beslut att flytta från Kinda till Linköping har väckt missnöje bland vissa parter i kommunalförbundet. Bland annat har Vimmerby kommun varit emot beslutet. 

Flyttbeslutet har också överklagats av tre olika parter och vill inte att beslutet skulle gälla tills ärendet fått ett slutgiltigt avgörande. Eftersom så väl förvaltningsrätten som kammarrätten och Högsta förvaltningsdomstolen avslagit dessa yrkanden har beslutet nu vunnit laga kraft, vilket gör det möjligt för Itsam att genomföra flytten, skriver Vimmerby Tidning.

– De har ju full rätt att agera under tiden men jag tycker att man rimligen hade kunnat invänta det slutgiltiga beslutet eftersom att ärendet ändå avgörs inom en dryg månad. Om det skulle visa sig att domstolen anser att beslutet är ogiltigt kommer vi att sitta fast i ett avtal som vi inte kan ändra på. Det känns inte så kul och jag tycker framförallt att det inte är någon snygg väg att gå, säger Lars Karlsson (L), kommunstyrelsens vice ordförande i Kinda, till Vimmerby Tidning.

"Känns jätteskönt"

Itsam har tecknat ett tioårigt avtal med fastighetsbolaget Castellum om 1 000 kvadratmeter, enligt Vimmerby Tidning. Den totala hyran hamnade på 1 600 000 kronor om året.

– Det känns jätteskönt att kunna gå vidare med arbetet och nu har det ju redan blivit två månader försenat på grund av de överklaganden som varit. Att vänta ännu längre skadar bara verksamheten och oss eftersom det råder oro på arbetsplatsen och då vi har personal som vill komma på plats, berättar Itsams förbundsdirektör Mattias Bly till Vimmerby Tidning.

Vi söker Ingela Nilsson Nachtweij (C), kommunalrådet i Vimmerby, för en kommentar.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt