Annons:

Postnords vd får lämna bolaget omgående

Postnords vd lämnade sitt uppdrag omedelbart. Foto: Pressbild/Genrebild

Postnords vd får lämna bolaget omgående

Den massiva kritiken från kunderna har fått Postnords styrelse att besluta om att bolagets vd Håkan Ericsson omedelbart måste lämna sitt uppdrag. Samtidigt finns en överhängande risk att personal på Postnord i norra länet måste lämna företaget då kundernas låga förtroende fått brevvolymerna att sjuka kraftigt.

Annons:

Enligt Postnords styrelseordförande Christer Jansson får inte Håkan Ericsson sparken. Styrelsen har enats om att det behövs ett nytt ledarskap efter den massiva kritik från kunderna om bristande postgång. Även företagets finanschef Gunilla Berg får avgå.

Enligt styrelseordföranden har de båda inga brister och gjort ett fantastiskt omställningsarbete, men nu måste det till ett nytt ledarskap. Håkan Ericsson får 14,2 miljoner kronor i avgångsvederlag. Sex månaders uppsägningstid och tolv månaders avgångsvederlag.

Ser över organisationen i norra länet

Postnord i Västervik har tappat 13 procent av sina volymer det senaste året. För att möta det inkomstbortfallet har man genomfört omfattande organisationsförändringar kontinuerligt. Roine Asp är produktionsområdeschef för södra Östergötland och norra Kalmar län.

- Vi möter det genom att våra anställda kör både brev och paket. Tidigare var det renodlade brevbärare eller chaufförer. Nu får alla både köra brev och paket.

Det har inneburit att behovet av personal har minskat, vilket enligt Roine Asp inte är så konstigt då volymerna sjunkit kraftigt.

Hur går det ihop att ni har valt att minska personalen samtidigt som Postnord fått massiv kritik för sitt sätt att dela ut post på?

- Den kritiken gäller inte i Västervik, Vimmerby eller Hultsfred. Där är man väldigt duktiga på att dela ut den post som kommer. Det har hänt att vi fått lämna en del post till morgondagen då det varit mycket sjukdomar, säger Roine Asp.

Kommer ni att minska personalen i norra Kalmar län på grund av att ni tappar volymer?

- Vi tittar alltid över vår organisation. Det gör alla företag. Men just nu ser vi inte att vi behöver minska personalen, men jag vet inte hur det ser ut i framtiden vi ser över situationen hela tiden. Jag tror att Postnord kommer att tappa brevvolymer även i framtiden. Det gäller i hela mitt område och det innefattar Västervik, Vimmerby och Hultsfred.

Får tillbaka volymer

Men allt är inte nattsvart för Postnord i den del av landet som Roine Asp leder. Företaget NTM tog över en hel del av brevutdelningen för något år sedan. Breven delades ut tillsammans med morgontidningen. Det var inte de lättförtjänta pengar som ledningen för NTM trodde och har nu börjat lägga ner den verksamheten då det krävdes mer personal än väntat för att klara leveransvillkoren.

- Vi har fått tillbaka de volymerna i Linköping och där ser vi en uppgång i volymerna. Vi hoppas nu att de försändelserna också kommer tillbaka till Postnord i Västervik, säger Roine Asp.

I Vimmerby och Hultsfred finns inte den konkurrensen.

 

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt