Annons:

Kommunalrådets svar: ”Kommer att krävas extern finansiering”

Peter Karlsson och Ingela Nilsson Nachtweij var Vimmerby kommuns representanter på kvällens presskonferens gällande förstudien av en multiarena i Vimmerby. Foto: Linus Johansson

Kommunalrådets svar: ”Kommer att krävas extern finansiering”

En multiarena i Vimmerby är långt borta, men kommunalrådet Ingela Nilsson Nachtweij vill inte skrota idén och förstudien.
– Vi vill självklart titta på det här, men jag kan inte lova någonting, säger Ingela Nilsson Nachtweij (C).

Annons:

På kvällens presskonferens, där förstudien för en multiarena i Vimmerby presenterades, fanns också kommunalrådet Ingela Nilsson Nachtweij och Peter Karlsson, ordförande i barn- och utbildningsnämnden, på plats.

– Det är jättespännande och väldigt intressant att föreningsalliansen bildats och gjort detta stora arbete. Sen vet jag vad kommunen har för investeringsbudget och så vidare. Det jag kan säga är att vi självklart vill titta vidare på det här, men jag kan inte lova någonting och det skulle ta tid att få till en sådan här anläggning. Det kommer också att krävas extern finansiering, kommunen klarar inte det här själv, säger Ingela Nilsson Nachtweij.

Kan kopplas samman

Vimmerbys kommunalråd säger sig se ett behov av bättre anläggningar för till exempel Vimmerby Hockey och Vimmerby IBK.

– Jag har varit i ishallen och idrottshallen och vet hur det ser ut så absolut ser jag ett behov. Sen är det så att vi företräder medborgarna, vad är det de vill ha? Vård, skola och omsorg är vårt huvudfokus. Sen är folkhälsa, skola och så vidare väldigt viktigt i det här sammanhanget.

Behovet av lokaler för skola lyftes också fram under presskonferensen och de skulle kunna kopplas samman med en multiarena.

– Barn och utbildning är i behov av lokaler. Vi vill ta med oss den här förstudien i vårt arbete och skulle det gå att samordna på något sätt skulle det också vara intressant. Ska vi bygga en ny skola behöver vi ha en ny idrottshall tillsammans med den, säger Peter Karlsson (C).

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt