Annons:

Demonstration i Västervik om kliniken –

Malin Sjölander

Demonstration i Västervik om kliniken – "Jag ger inte upp"

På torsdag den andra maj kommer en demonstration att genomföras, med start vid Västerviks sjukhus och gå ner till Spötorget för att på det sättet visa hur viktigt det är med att cancervården finns kvar i Västerviks sjukhus. En av initiativtagarna till demonstrationen är Malin Sjölander.
– Jag är själv tidigare cancerpatient, så jag vet hur viktigt det är med närhet för patienterna.

Annons:

Malin Sjölander, Tobias Ahlstedt och Lena Strömbäck är de tre initiativtagarna till demonstrationen den andra maj, som vill få regionpolitikerna i majoriteten att behålla cancerkliniken i Västervik.

– Det började med att vi tog fram namnlistor både digitalt och fysiska som vi delade ut i många butiker i Västerviks centrum. Därefter växte protesterna och vi beslutade oss för att genomföra demonstrationen, säger Malin Sjölander.

Hon påpekar att det är en opolitisk demonstration som vill framföra budskapet om hur viktig canceravdelningen är för Västerviksborna och befolkningen i norra länet.

– Jag är själv tidigare cancerpatient så jag vet hur viktigt det är med närheten för patienterna.

"Kan accelerera väldigt snabbt"

Hon är väldigt kritisk till hur den ledande majoriteten i Region Kalmar län har hanterat frågan.

– Cancer är en akut sjukdom som kan accelerera väldigt snabbt. Inte stänger man en akutmottagning bara för att det saknas personal.

Malin Sjölander är rädd för att den tillfälliga stängningen av cancerkliniken kan permanentas om kliniken stängs.

– Vem ska föra kunskapen vidare om kliniken stängs ned? Politikerna i majoriteten säger att det bara är tillfälligt men hur vet vi att det är så det blir?

Dragningskraften stark till Kalmar

Många i Västervik känner att dragningskraften har varit stark ner mot Kalmar de senaste åren.

Du är en av få politiker i ledande ställning i Regionen som kommer från Västervik. Hur känns det att få slåss för Västerviks sjukhus?

– Jag känner inte något motstånd öppet men det finns alltid där. När jag möter personalen på Västerviks sjukhus känner de att Kalmar dominerar.

Med demonstrationen hoppas Malin att både personalen och Västerviks befolkning att protesterna är på riktigt. Marschen startar vid entrén till Västerviks sjukhus klockan 18.30 och går vidare ner mot Spötorget, där talare kommer att berätta om sina erfarenheter av cancervården i Västervik.

– Det är en verkligt viktig fråga för Västervik och jag ger aldrig upp, säger Malin Sjölander.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt