Annons:

  • Frodigs motordag blev en succé:

    Magnus Frodigs satsning på en motordag blev en succé. Foto: Simon Henriksson

  • Frodigs motordag blev en succé:
  • Frodigs motordag blev en succé:
  • Frodigs motordag blev en succé:
  • Frodigs motordag blev en succé:

Frodigs motordag blev en succé: "Trodde inte på den här uppslutningen"

Det började som ett försök att hjälpa bakluckeloppisen. Det slutade med flera hundra besökare på motordagen vid Magnus Frodigs MX World Collection i Vimmerby.
– Det är helt fantastiskt, säger han.

Annons:

För lite mer än en månad sedan fick Magnus Frodig frågan om han kunde hjälpa till att dra lite folk till området när det skulle bli bakluckeloppis på Granngårdens parkering. 

Det lyckades han med för att uttrycka sig milt.

– Jag fick frågan om vi kunde hjälpa till att sprida deras evenemang lite och då kände vi att vi måste ha något också. Jag fick tag i en rallybil och han sa att han nog kunde fixa en till. Sedan bara växte det, säger Magnus Frodig.

Det blev en enda lång folkfest på lördagen och ett 30-tal ekipage fanns på plats. Det var allt från hobbybilar, sportbilar, roadracingbilar, folkracebilar, rallybilar, rallycross, banracing, drifting, dragracing – och så stadens EPA-gäng.

– Att det skulle bli så här mycket folk, det trodde jag inte. Det är helt fantastiskt.

Kan komma tillbaka

Flera hundra personer besökte MX World och tittade på utställarnas bidrag. Nu kan det här bli ett återkommande arrangemang i Vimmerby.

– Jag vet faktiskt, men visar det sig att det är ett sånt här intresse, så kan det bli så helt klart. Det blev bra synkat med Erikshjälpens dag och loppisen här också. Det är bra för vårt område att det blev samtidigt, så det är inte omöjligt att vi kör.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt