Annons:

  • Nu har Tuna fått en kärleksstig: ”Syftet är att skaffa fler Tunabor”

    En kärleksbåge välkomnar besökarna till kärleksstigen i Tuna Lövpark.

  • Nu har Tuna fått en kärleksstig: ”Syftet är att skaffa fler Tunabor”
  • Nu har Tuna fått en kärleksstig: ”Syftet är att skaffa fler Tunabor”
  • Nu har Tuna fått en kärleksstig: ”Syftet är att skaffa fler Tunabor”

Nu har Tuna fått en kärleksstig: ”Syftet är att skaffa fler Tunabor”

Tuna Lövpark har utökats med en kärleksstig.
– Syftet med kärleksstigen är att skaffa fler Tunabor, säger Åke Hammarskjöld, ägare och projektledare av Lövparken, med glimten i ögat.

Annons:

Att Åke Hammarskjöld, som äger Tuna Gård, är starkt engagerad i landsbygden är ingen nyhet. 2009 planterade han Tuna Lövpark, som nu växer sig allt större.

– Jag ville skapa en vacker park som alla Tunabor kunde ha glädje av, säger Åke Hammarskjöld.

Kan dansa på rosor

Den senaste tiden har han känt att han vill utveckla lövparken och efter en tids funderande kom han fram till att utveckla den med en kärleksstig. Ett projekt som är gjort med glimten i ögat.

– Det har varit så mycket trista diskussioner om nedläggning av skolor. Jag ville göra något roligt istället.

Besökarna börjar med att gå under en kärleksbåge och längs stigen finns sedan flera saker som förstärker känslan av förälskelse. Bland annat kan man dansa på rosor till musik av ”All you need is love”. Där finns också ett hjärterum inbäddat i grönska med en trång skålad bänk som, enligt Åke Hammarskjöld, bara passar för ett förälskat par.

Lokal skribent i fint sällskap

Förra året gjorde Åke Hammarskjöld en efterlysning av kärleksdikter skrivna av lokala förmågor. Han fick in en hel del bidrag och de flesta av dem är nu samlade på en anslagstavla vid kärleksstigen. Tanken är att det ska vara en levande tavla där dikter hela tiden kan tillföras och bytas ut. Här kan skolbarnen skriva nya dikter eller det nyförälskade paret inspireras att skriva. De allra bästa dikterna har fått egna skyltar i en grön hjärtform. Här finns lokala Felix Grönqvist i fint sällskap jämte Bo Setterlind och Bob Dylan.

Kan locka turister

Tuna Lövpark och kärleksstigen ligger nära Tuna samhälle, precis efter bygdegården och hembygdskullen.

– Med kärleksstigen och inte-stöta-marken-banan lyfter vi det från en lokal angelägenhet till något som även turister och utanför boende kan ha glädje av. Tanken är dock inte att det ska bli någon kommersiell attraktion som ska konkurrera med de stora attraktionerna. Jag ser det mer som en kul grej. Det kostar inget att gå in och kräver ingen bokning eller planering så det kan säkert fungera som ett bra komplement efter att man har varit i Älgparken eller Astrid Lindgrens Värld och så vidare, säger Åka Hammarskjöld.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt