Annons:

INHYRD BIBLIOTEKSCHEF KOSTAR NÄRMARE EN MILJON KRONOR

Från och med januari i år har Vimmerby kommun hyrt in en bibliotekschef till biblioteket i Vimmerby. När uppdraget är slutfört landar notan på 800 000 kronor.

Annons:

I början av året tillsattes en ny interimschef vid biblioteket på grund av längre tids sjukskrivning av ordinarie personal. Valet föll på att ta in en chef genom ett bemanningsföretag för 1 080 kronor i timman exklusive moms.

– Nu har vi startat en process där vi ska rekrytera en ny chef eftersom den ordinarie har avsagt sig uppdraget, säger Anna Erlandsson Karlsson, administrativ chef för administrativa avdelningen på Vimmerby kommun.

 Krävdes nära ledarskap

Den inhyrda chefen har varit på plats cirka tre dagar i veckan sedan januari och kommer att fortsätta finnas på plats i samma omfattning fram till oktober. Notan kommer i slutändan hamna på cirka 800 000 kronor.

– Det var en speciell situation och vi såg att gruppen behövde ett nära ledarskap. Därför tog vi in via ett bemanningsföretag, säger Anna Erlandsson Karlsson.

 Hon hoppas att många ska söka tjänsten som snart kommer att utannonseras.

 Tjänsten är mycket speciell och jag tror att det blir ett spännande jobb. Dels för att vi står inför många digitala utmaningar, men också att utveckla verksamheten och hitta nya målgrupper.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt