Annons:

Vimmerbykille startar välgörenhetsprojekt – kommer till Vimmerby

Hampus Thorstensson återvänder till sin hemstad Vimmerby i sommar. I juli arrangerar han ett stort välgörenhetsevent i Källängsparken. Foto: Privat

Vimmerbykille startar välgörenhetsprojekt – kommer till Vimmerby

Hampus Thorstensson lämnade Vimmerby redan som 16-åring. I sommar kommer 27-åringen tillbaka – och med sig har han ett välgörenhetsevent och åtta olika attraktioner. – Vårt mål är att samla in 100 000 kronor, säger han.

Annons:

Hampus Thorstensson är 27 år gammal. För tio år sedan flyttade han till Nässjö för att gå på bowlinggymnasiet. Sedan dess har han testat det mesta och nu driver han bland annat en bowlinghall i Kungälv.

I sommar kommer han tillbaka till Vimmerby. Med sig har han sitt nystartade välgörenhetsföretag Hoppborgstivolit. Totalt kommer evenemanget att besöka elva städer i södra Sverige i sommar.

– En kompis till mig driver företag med hoppborgar och jag brinner för välgörenhetsevent. Vi slog samman våra idéer och vill samla ihop 100 000. För mig blir det semester i Vimmerby samtidigt som jag får göra något, säger han.

”Förtjänar all heder”

20 procent av överskottet ska gå till Min Stora Dag. Välgörenhetsorganisationen uppfyller svårt sjuka barns största drömmar. 2014 var över 2 500 barn med om en aktivitet med Min Stora Dag.

– Jag har en vän som har fått hjälp från Min Stora Dag och de ger verkligen sin tid till barn och familjer när de behöver det som mest. Jag tycker att Min Stora Dag förtjänar all heder och cred de kan få. De har också låga administrativa kostnader jämfört med andra välgörenhetsorganisationer. Jag tycker att arbetet som de gör är helt fantastiskt.

”Fantastiskt kul”

Till Vimmerby kommer arrangemanget alltså den 12 juli. Då smälls åtta olika hoppattraktioner upp på en yta om cirka 1 500 kvadratmeter.

– Vimmerby kommun har varit en fantastisk partner att jobba mot. Många andra vill ta ut en avgift, men det gör inte Vimmerby och det gör att vi kan få in mer pengar till Min Stora Dag.

Thorstensson ser fram emot arrangemanget i Vimmerby lite extra.

– Det känns fantastiskt kul att köra i Vimmerby. Vimmerby har alltid varit hemma för mig och det ska bli väldigt skönt att få komma hem i sommar.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt