Annons:

Så många tänker på miljön under semestern

Fler stannar i Sverige på semestern på grund av klimatskäl. Foto: Pixabay

Så många tänker på miljön under semestern

Under semestern vill många bara koppla bort allt. Men 52 procent av svenskarna tänker på miljön under ledigheten, visar en ny undersökning gjord av Novus.

Annons:

Att återvinna husavfall (59 procent), undvika plast- eller engångsartiklar (51 procent) och stanna i Sverige i stället för att resa utomlands (41 procent) var de vanligaste svaren.

– Det är fantastiskt att så många bry sig om vårt klimat. Jag tror att ingen har kunnat missa vad det är som händer just nu med vår miljö, säger Torbjörn Fredman Nordenchef, NOVASOL, som beställt undersökningen av Novus.

Framför allt är det yngre och kvinnor som är mest miljömedvetna. I åldergruppen 18 till 29 år är det 60 procent som svarar att de tänker på miljön under semestern. I högre utsträckning svarar de också att de undviker att flyga och äter mindre mängder kött.

Bland kvinnor generellt är det 62 procent som tänker på miljön under ledigheten. 34 procent av kvinnorna äter mindre mängder kött, medan det är 18 procent för männen.

– Yngre har fått med sig detta i tidig ålder och jag tror även att de lättare kan göra en förändring och följa den, säger Torbjörn Fredman.

Annat människor tycker är viktigt är att minska matsvinnet, åka mer kollektivt, äta ekologiskt och ta cykeln i stället för bilen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt