Annons:

Vimmerbybon möttes av mörkklädd person på altanten: "Var svårt att somna sen"

Susanne Söderberg skulle stänga balkongdörren strax innan 23 i går. Då stod det plötsligt en mörkklädd kille på altanten.
– Man blir ju perplex när det står en svartklädd kille sådär, säger hon.
Nu vill hon varna andra.

Annons:

Det var när Vimmerbybon Susanne Söderberg, som bor på Täljstensgatan i Vimmerby, skulle gå och lägga sig på tisdagskvällen som hon upptäckte personen. 

– Jag skulle stänga balkongdörren ut mot vår altan när det plötsligt står en mörkklädd kille i 15-16-årsåldern och tittar in. Man blir ju perplex när det står en svartklädd kille sådär, säger Susanne Söderberg.

Hon blev förstås chockad och frågade vad han gjorde där.

– Jag tittar bara, svarade han. Försvinn bara, ropade jag och sedan ropade jag på min man. Då lade han benen på ryggen och gav sig iväg. Vi har en sms-grupp på gatan och ingen annan hade sett honom.

"Blir ju lite orolig"

Susanne har själv en tonårsflicka och ville inte ens tänka på hur det hade varit för henne om hon varit ensam hemma.

– Det hade inte varit roligt. Nu blev han nog rädd själv, så han stack direkt. Vi hade ju huset upplyst och bilarna hemma, så jag vet inte vad han gjorde där eller vad han tänkte göra. Man blir ju lite orolig, man vet ju om han kunde ha gett sig på mig eller om han var påverkad av något. 

Hon hade svårt att somna efter händelsen.

– Vi låg och pratade om det, jag och min man, om vad man egentligen ska göra i ett sånt läge. Det gäller att hålla huvudet kallt.

Vill varna andra

Nu vill hon varna andra i området.

– Det kan vara bra att folk vet att det rör sig folk i området och att man är uppmärksam på det. Vi hade lite påhälsning på den här gatan i vintras, det var några killar som stod och kollade läget, men så här närgången har jag inte varit med om att någon har varit.

En polisanmälan om olaga intrång har gjorts. Killen var klädd i mörka adidaskläder och täckväst. Han hade svart krulligt hårt och smal kroppsbyggnad.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt