Annons:

Västervik-Visby har tappat 30 procent av sina resenärer i sommar

Västervik - Visby har tappat drygt 10 000 passagerare i år mot förra året.

Västervik-Visby har tappat 30 procent av sina resenärer i sommar

10 200 färre passagerare har rest mellan Västervik och Visby hittills i sommar. Det är ett tapp på nästan 30 procent gentemot förra året.

Annons:

Förra året hade 34 585 passagerare åkt med Destination Gotland mellan Västervik och Viby samt Visby – Västervik. I år har drygt 10 000 av de passagerarna försvunnit.

På destination Gotland säger man att det beror på att man inte har trafik mellan orterna under onsdagar och torsdagar.

– Vi har haft bra beläggning de dagar som vi har haft våra avgångar, säger Daniel Pantzarfelt, säkerhetschef vid Destination Gotland.

Vad skulle få er att öka antalet turer mellan Västervik och Visby till nästa sommar?

– Att det blir ett ökat underlag som reser.

Hjalmarsson (M) kritisk

Harald Hjalmarsson är mycket kritisk till hur Västerviks kommun har skött marknadsföringen av Gotlandstrafik från Västervik.

- Vi som kommun måste vara mycket mer aktiva för att vidmakthålla den turtäthet vi hade förra året. Det är inte oväntat att så många färre resenärer har åkte mellan Västervik och Visby, med anledning av den turlista som man lagt, säger Harald.

Han anser att andra kommuner har lyckat bättre med sin marknadsföring och man ser att både Oskarshamn och Nynäshamn har ökat antalet resenärer med drygt 5 000 var. Totalt sett har antalet resenärer till Gotland ökat med knappt 2 000 passagerare.

Harald är väldigt kritisk till kommunledningen som inte är med och genomför projekt med region Gotland.

- Vi måste vara mer på hugget. Det är inte ett självspelande piano. Det tog åtta år att bygga upp en linje mellan Västervik och Visby, men det kan gå fort att bli av med trafiken, säger han.

Conny Tyrberg (C) svarar

Conny Tyrberg är förste vice ordförande i kommunstyrelsen och han vill inte ge några kommentarer till uppgiften om att färre passagerare väljer att resa mellan Västervik och Visby.

- Jag vill avvakta med kommentarer tills jag pratat med driftbolaget.

Däremot säger han att kommunen även i fortsättningen kommer att jobba hårt för att utveckla besöksmålen Visby – Västervik – Vimmerby.

- Vi har ett bra samarbete med de två kommunerna och vi kommer att jobba hårt för att trafiken ska fortsätta och utvecklas positivt mellan Västervik och Visby.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt