Annons:

Ny rekordsumma skänktes till Världens Barn: ”Gör verklig skillnad”

Erikshjälpen Sexond Hand i Vimmerby var en av butikerna som skänkte sin dagskassa i lördags. På bilden ses Peter Magnusson och Håkan Thell. Foto: Ossian Mathiasson

Ny rekordsumma skänktes till Världens Barn: ”Gör verklig skillnad”

Erikshjälpen Second Hands 60 butiker och e-handeln skänkte lördagens dagskassor till Världens Barn. Det blev återigen en rekordsumma som gick raka vägen till insamlingen för Världens Barn.

Annons:

3,4 miljoner kronor sålde Erikshjälpen Second Hans butiker varor för under lördagen och det är en ökning med ungefär 280 000 kronor jämfört med 2018 och nytt rekord. 

”Det känns väldigt roligt och viktigt att vi på detta sätt kan bidra till Världens Barn. Jag vill säga tack till alla kunder som handlade under lördagen, men också till alla fantastiska medarbetare och alla som skänker saker till second hand-butikerna. Det vi åstadkommer tillsammans gör verklig skillnad för många barn, både utomlands och i Sverige”, säger Anette Alm Gustafsson, verkställande chef på Erikshjälpen Second Hand, i ett pressmeddelande. 

Pengarna går oavkortat till Världens Barn-insamlingen och ska bland annat användas till ett projekt med flyttbara skolor i Bangladesh. Syftet är att säkra möjligheten till utbildning för barn som lever i ett område som drabbas hårt av klimatförändringar. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt