Annons:

SMÅLAND: DEN SKJUTNE I JÖNKÖPING BARA 13 ÅR GAMMAL

På torsdagskvällen skadades en pojke i Huskvarna svårt sedan han blivit skjuten av flera maskerade gärningspersoner. På fredagen bekräftade polisen att den skjutne pojken endast är 13-14 år gammal.

Annons:

Det var strax innan klockan åtta på torsdagskvällen som larmet om skottlossning på Öxnehaga i Huskvarna kom in till polisen. Väl på plats hittade polisen en skottskadad pojke, som omgående fördes till sjukhus med, som det då beskrevs, svåra skador.

Polisen spärrade av platsen, och avspärrningarna var kvar en bit in på fredagen då den tekniska undersökningen fortsatte. Polisen har under fredagen varit knapphändig med uppgifter, men man berättar att man inte har någon gripen för brottet.

– Vi har inte gripit någon. Men det finns inget som tyder på att allmänheten ska vara oroliga, säger polisens presstalesperson Erik Terneborn till Jönköpings-Posten.

Under fredagen släppte polisen uppgifter om att den skjutne pojken endast är 13-14 år gammal. Pojken opererades under torsdagen och hans tillstånd har förbättrats under fredagen.

– Han är inte allvarligt skadad, men vi vill inte gå ut med hur skotten träffade, säger Daniel Wangler, förundersökningsledare på Jönköpingspolisen till JP.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt