Annons:

Leijonrams första ord efter sjukskrivningen:

Carolina Leijonram uttalar sig nu för första gången efter sjukskrivningen. Foto: Simon Henriksson

Leijonrams första ord efter sjukskrivningen: "Samlat kraft nog att återgå i arbete"

Efter en lång tid av turbulens i Vimmerby kommun är nu Carolina Leijonram tillbaka på tjänsten som kommundirektör. Detta efter en åtta veckor lång sjukskrivning.
– Jag har nu samlat kraft nog att återgå i arbete fullt ut, säger hon i en första kommentar.

Annons:

Carolina Leijonram har varit sjukskriven sedan början av september. Orsaken till sjukskrivningen har varit utmattning, skriver Vimmerby kommun i ett pressmeddelande. Stegvis har Leijonram återgått till sitt arbete, men först nu är hon åter i tjänst på heltid.

Så här kommenterar Carolina Leijonram sin återgång till arbetet:

– Jag har nu samlat kraft nog att återgå i arbete fullt ut. Jag är glad och tacksam över det stöd jag fått från koncernledningsgruppen, medarbetare inom organisationen, politiker, medborgare och många fler. Jag är också djupt imponerad och stolt över hur organisationen under ledning av Marie Halldén hanterat situationen under min frånvaro, säger hon i ett pressmeddelande.

Kommunfullmäktiges ordförande Leif Larsson (C) är glad över nyheten.

– Det är otroligt glädjande att Carolina åter är i tjänst. Hennes långa erfarenhet och kompetens är ovärderlig för Vimmerby kommun. I egenskap av kommunfullmäktiges ordförande vill jag härmed utrycka mitt fulla förtroende och välkomna henne tillbaka till jobbet som kommundirektör, säger han.

Tillbaka på 100 procent

Leijonram har arbetat en tid, men är först nu tillbaka på 100 procent i stadshuset. Fortsatt omfattas hon av en rehabiliteringsplan. 

– De gångna veckorna har jag främst ägnat åt regionala och nationella möten samt interna möten med min koncernledningsgrupp. Enligt rehabiliteringsplanen påbörjade jag arbete i tjänstgöring av 25 procent och har därefter stegvis trappat upp. Under min deltidssjukskrivning har tf kommunchef Marie Halldén ansvarat för det operativa dagliga arbetet men nu är jag tillbaka på heltid, säger Carolina Leijonram.

Även Niklas Gustafsson (M), tillförordnad ordförande i kommunstyrelsen, gläds åt nyheten.

– Att kommundirektören nu är tillbaka ger en positiv signal om att vi är på god väg framåt. Det är också en förutsättning för kommunens fortsatta arbete. Jag vill rikta ett särskilt tack till ledande tjänstemän för högt tålamod och professionellt arbete i en tid av politisk kris.

Blickar framåt

Carolina Leijonram säger att hon nu blickar framåt. 

– Jag kommer fokusera på att leda tjänstemannaorganisationen så att givna uppdrag når resultat.

Med respekt för den politiska processen, organisationens bästa samt sitt eget tillfrisknande kommer hon inte att kommentera situationen vidare, meddelar hon.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt