Annons:

  • Föreningen är en pigg 70-åring – utan ordförande

    Vimmerby PRO fyller 70 år i år och firade sitt jubileum i Vimmerbyparken tidigare i veckan. Foto: Ossian Mathiasson

  • Föreningen är en pigg 70-åring – utan ordförande

    Bertil Axelsson, Evy Dargin och Per-Olof Strömdahl belönades med varsitt förtjänsttecken.

  • Föreningen är en pigg 70-åring – utan ordförande

    Solveig Sjöbladh och Marize Viderström är med i PRO-föreningens styrelse och anordnade jubileumsfesten.

Föreningen är en pigg 70-åring – utan ordförande

Vimmerby PRO med ungefär 400 medlemmar fyller 70 år i år. Tidigare i veckan blev det stor fest när PRO-föreningens jubileum uppmärksammades i Vimmerbyparken.
– Det var en trevlig och rolig dag, säger Marize Viderström, sekreterare i den lokala PRO-styrelsen.

Annons:

Erna Helgee avgick som ordförande för tre år sedan och sedan dess har ordförandeposten varit vakant bortsett från 2018 då Bertil Axelsson var ordförande. 

Styrelsen försöker ändå hålla verksamheten igång och gör det bra med bravur. 

Vid Vimmerby PRO:S 70-årsjubileum i Vimmerbyparken var programmet digert med allsång, tillbakablick på de fem senaste åren, gåvor från bror- och systerföreningar, utdelning av förtjänsttecken, underhållning av Johan och Gunilla Sigvardsson och exotisk planka som mat. 

Tre medlemmar fick förtjänsttecken

Bengt Kronblad, före detta distriktsordförande för PRO i Kalmar län, höll ett tal till drygt 150 personer på jubileumsfesten. 

– Det är fantastiskt att så många medlemmar kom för att vara med på firandet. Vi bjöd samtliga medlemmar på mat och bjöd även in närliggande PRO-föreningar och SPF Seniorerna i Vimmerby, säger Solveig Sjöbladh, kassör i Vimmerby PRO. 

Förtjänsttecken delades ut till Bertil Axelsson, Per-Olof Strömdahl och Evy Dargin, tre medlemmar som har varit aktiva de senaste fem åren. 

– Dargin och Strömdahl är och har varit revisorer. Axelsson är ansvarig för hemsidan, ledamot i styrelsen och var ordförande i ett år, säger Marize Viderström. 

PRO-föreningen har bedrivit en verksamhet med många aktiva under de senaste åren med välbesökta månadsmöten, studiebesök på företag som ALV och Åbro Bryggeri, studiecirklar av olika slag och resor till olika platser. 

Vill få trygghetsboende i kommunen

Föreningen driver också aktuella frågor i kommunala pensionärsrådet. De har till exempel fått tillbaka fixartjänsten och arbetar för att få trygghetsboende i Vimmerby kommun. 

Vad är viktigt för PRO-föreningens framtid?

– Att vi får många aktiva medlemmar som är villiga att ta ansvar i styrelsen eller i annan verksamhet, säger Viderström och Sjöbladh. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt