Annons:

Privatperson anmäler AL-skolan till Skolinspektionen

En privatperson har skickat in en anmälan till Skolinspektionen angående oro över utbildningens innehåll och elevers rätt till utbildning vid Astrid Lindgrens skola i Vimmerby.

Annons:

Det var den 30 oktober som Skolinspektionen tog emot den anonyma anmälan mot Astrid Lindgrens skola.

I anmälan uttrycker personen oro över att ”elever på högstadiet inte får den garanterade undervisningstiden de ska ha, dels på grund av många inställda lektioner och dels på grund av att det ofta är schemabrytande aktiviteter som mentorsdagar, idrottsdagar, pysseldagar, luciavaka, elvens val för åk 7 m.m.”

I anmälan skriver personen också att ovanstående problem har påtalats för skolan vid upprepade tillfällen.

Överlämnar till kommunen 

I förra veckan beslutade Skolinspektionen att överlämna anmälan mot skolan till Vimmerby kommun.

Motiveringen till beslutet lyder:

”Vimmerby kommun, som är huvudman för Astrid Lindgrens skola, ansvarar för att utbildningen genomförs i enlighet med skolförfattningarna. Vimmerby kommun ska enligt 4 kap. 7 och 8 §§ skollagen (2010:800) ha skriftliga rutiner för att ta emot och utreda klagomål mot utbildningen och om det framkommit brister se till att nödvändiga åtgärder vidtas.

Det framgår att uppgifterna i anmälan inte har lämnats till huvudmannen. Skolinspektionen överlämnar därför uppgifterna till Vimmerby kommun för utredning och eventuella åtgärder. Skolinspektionen förutsätter att utredningen genomförs på huvudmannanivå."

Vi har sökt Josephine Svensson, rektor för åk 7-9 på Astrid Lindgrens skola.

 

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt