Annons:

Misstänks för våldtäkt - nu åtalas mannen

Den man i 25-årsåldern som misstänks för en våldtäkt i Hultsfred, och greps i Paris efter att ha varit internationellt efterlyst, åtalas nu vid Kalmar tingsrätt.

Annons:

Det var den 21 januari i år som mannen ska ha begått en våldtäkt på en kvinna i sin lägenhet i Hultsfred. Enligt åtalet deltog kvinnan i samlaget ”som en följd av att N.N. med våld tvingade henne därtill efter att han knuffat ned henne i en säng, slitit av henne byxor och trosor och betvingat henne med sin kroppstyngd.”

Mannen anhölls men släpptes dagen efter, då kammaråklagare Patrik Sonevang inte ansåg sig ha tillräcklig bevisning för att begära honom häktad.

Nya uppgifter framkom dock och så småningom häktades mannen i sin frånvaro och efterlystes internationellt, då man fått indikationer på att han befann sig i Frankrike.

Mannen greps sedan i Paris den 23 september med stöd av en europeisk arresteringsorder och överfördes till Sverige den 8 november 2019.

Inom ramen för våldtäktsåtalet kommer även talan om utvisning att föras. Där yrkar åklagaren att mannen ska utvisas från Sverige och förbjudas att under tio års tid återvända hit.

 

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt