Annons:

DE FÅR ÅRETS MILJÖ- OCH BYGGNADSPRIS

Erikshjälpen, där Peter Magnusson är butikschef, är en av pristagarna till årets miljö- och byggnadspris. Foto: Ossian Mathiasson

DE FÅR ÅRETS MILJÖ- OCH BYGGNADSPRIS

Miljö- och byggnadsnämnden har utsett årets pristagare av miljö- och byggnadspriset. I Vimmerby får Biodlarföreningen och Erikshjälpen utmärkelsen. I Hultsfred lyfts Stegen och Brånstrands Familjelantgård fram.

Annons:

Priset går till personer, företag eller organisationer som visat särskild omtanke om miljön. Prissumman är på 5 000 kronor och priset lämnas ut på nästa fullmäktigesammanträde. I Vimmerby prisas alltså biodlarföreningen och Erikshjälpen medan Stegen och familjen Brånstad får utmärkelsen i Hultsfred. 

Nedan kan du läsa nomineringarna:

Vimmerby Biodlarförening:

Med sin bigård bidrar föreningen till att bevara den lokala biologiska mångfalden. Bina är livsviktiga för pollineringen av grödor, frukter och bär.

Erikshjälpen:

Med stort engagemang tar de emot och säljer begagnade saker som kan återanvändas istället för att slängas.

Stegen:

Konsumtionssamhället idag förbrukar både människor och material. Stegen har konceptet för att ta hand om både människan och miljön. En verksamhet som ger en andra chans och ett mer hållbart samhälle.

Brånstrands Familjelantgård:

De har som mål att bruka skogen så att det naturliga kretsloppet störs så lite som möjligt. De utbildar även skolklasser om skogens betydelse och dess värden ur energi- och kretsloppssynpunkt samt att det är en förnyelsebar energikälla som inte påverkar klimatet.

Bakom utmärkelsen står Vimmerby och Hultsfreds gemensamma miljö- och byggnadsnämnd. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt