Annons:

Nu är tomtens brevlåda för önskelistor äntligen på plats i Vimmerby

Tova, Matilda och Jerker Dahl satte i dag upp den brevlåda utanför Turistbyrån som Vimmerbys barn kan lägga sin önskelista till tomten i. Jerkers båda döttrar invigde så klart lådan. Foto: Micael Rundberg

Nu är tomtens brevlåda för önskelistor äntligen på plats i Vimmerby

I dag var det en stor dag i den lilla staden. Tillsammans med döttrarna Matilda och Tova satte Jerker Dahl upp den brevlåda där Vimmerbys barn nu kan lägga sina önskelistor till tomten.
– Det känns bra att kunna hjälpa tomten så han inte behöver åka runt så mycket, menar de.

Annons:

Nu hänger den där – brevlådan där Vimmerbys barn kan lägga i sin önskelista till tomten.

Idén kläckte Vimmerbybon, tillika fyrabarnspappan, Jerker Dahl när en av hans söner beskrev hur synd han tyckte att det var om tomten som var tvungen att åka runt och hämta alla barns önskelistor mitt i julstressen.

"Givet att hjälpa"

– Då var det ju givet att hjälpa tomten. I årets julkalender har han ju dessutom gått in i väggen, så då känns det extra bra att kunna hjälpa till. Alla kan bidra med vad de kan. Jag brukar säga till barnen, att om man har något, kan man också göra något med det eller annars ge till dem som inte har, säger Jerker Dahl.

– Jag vill poängtera att det absolut inte är någon form av tävling, och att man inte vinner någonting. Allting handlar om att hjälpa till utan att få någonting tillbaka, man vet att man hjälper någon.

Har ni pratat med tomten så han kommer och tömmer lådan?

– Absolut. Han blev väldigt glad över att vi gjorde det här och hoppas att fler städer hakar på. Det blir så mycket enklare för honom, och han har ju tillräckligt att göra ändå så här års, säger Jerker Dahl.

Hur har responsen varit?

– Fantastisk. Jag tog kontakt med Turistbyrån och frågade om vi fick vara här utanför, och det gick jättebra. Allt är sponsrat - brevlådan kommer från en snäll dam i Hultsfred som gör detta som hobby, sedan är det en massa Vimmerbyföretag som har sponsrat med pärlor, beslag, skylt, bild och allt annat. Och det är ju lite det julen handlar om.

Hoppas på att störa turistbyrån

Varje gång någon lägger i en önskelista i brevlådan ska personen också riktiga i bjällran intill.

– Den går direkt till tomten, så han vet när det ligger nya listor i lådan. Jag hoppas att det kommer ringa så mycket att de blir riktigt störda av det inne på turistbyrån, säger Jerker och skrattar.

Det här är lika roligt för pappa som för barnen va?

– Haha, ja så är det nog. Men allt som kan göra julen lite extra spännande för barnen tycker jag är bra. Sedan har det ju den fördelen att man själv får vara lite extra barnslig också.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt