Annons:

Vanvårdare struntar i djurförbudet - skaffar nya djur i alla fall

40 procent av 264 kontrollerade personer med djurförbud visade sig ha skaffat nya djur i alla fall. Genrebild. Foto: Pixabay

Vanvårdare struntar i djurförbudet - skaffar nya djur i alla fall

Närmare 40 procent av de personer som belagts med djurförbud då de vanvårdat eller plågat djur bryter mot förbudet. Det visar en sammanställning som SVT Nyheter har gjort.

Annons:

Under förra året kontrollerades 264 personer med djurförbud. Av dem visade det sig att 100 personer hade skaffat sig nya djur.

SVT Nyheter skriver att man i granskningen av djurskyddet tittat närmare på de notoriska vanvårdarna. De som trots upprepade kontroller, djurförbud och polisanmälningar fortsätter att skaffa nya djur.

Omöjligt att stoppa

Enligt granskningen har det i vissa fall pågått i decennier – och från myndigheternas sida menar man att det är nästintill omöjligt att stoppa dem.

– Det är endast i ett fåtal fall där någon uppsåtligen skadar djur. I de allra flesta fall beror det på helt andra omständigheter: psykisk ohälsa, livskris och så vidare, säger Lena Jacobsson, förundersökningsledare på djurskyddspolisen, till SVT Nyheter.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt