Annons:

ALV:s vd om covid-19:

Astrid Lindgrens Värld följer utvecklingen av covid-19 noggrant. Foto: Ossian Mathiasson

ALV:s vd om covid-19: "Fortsätter det kommer det kunna påverka oss hårt"

Den pandemiklassade coronasjukdomen covid-19 får allt större påverkan på samhället. Astrid Lindgrens Värld, med besökare från hela Europa, följer utvecklingen nogsamt.
– Fortsätter det i några månader till kan det påverka oss hårt, säger vd:n Joacim Johansson.

Annons:

På onsdagen klassade Världshälsoorganisationen, WHO, coronaviruset covid-19 som en pandemi. Folkhälsomyndigheten och regeringen har vidtagit större åtgärder och antalet bekräftade fall i Sverige har ökat kraftigt de senaste dagarna.

Besöksmagneten Astrid Lindgrens Värld – helt beroende av att människor både inom och utom landet reser – följer utvecklingen. 

– Vi har resonerat om det både i företagsledningen och på senaste styrelsemötet. Det handlar lite om att bida tid och se vart det tar vägen. Vi öppnar 15 maj, det är två månader dit, så det är lite för tidigt att prata om det än. Men vi kommer följa de rekommendationer som kommer, säger vd:n Joacim Johansson.

Känner du en oro?

– Jag skulle inte vilja säga det. Jag är inte den oroliga typen. Däremot har vi respekt för det. Kommer det fortsätta så här i flera månader kommer det påverka oss mycket hårt, om vi exempelvis skulle behöva stänga parken. Det kommer påverka all näring, men det är endast spekulationer just nu.

"Kan inte ställa om verksamheten"

Att på något sätt ställa om verksamheten är inte möjligt, säger han.

– Vi är en utomhusaktivitet på en stor yta. Att ställa om verksamheten är inte aktuellt i dag. Vi har inte diskuterat det, men skulle vi spela teater inomhus exempelvis så innebär inte det någon skillnad. Vi är en plats som samlar mycket människor och vi får se hur det ser ut längre fram. Vi kommer följa de rekommendationer som finns.

I nuläget är cirka 500 personer smittade i Sverige av covid-19.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt