Annons:

Vännerna kan ha köpt värdelösa EM-biljetter:

Patrik Larsson (bilden) och Johan Nilsson riskerar att åka till EM i Frankrike i det närmaste förgäves. Foto: Linus Johansson

Vännerna kan ha köpt värdelösa EM-biljetter: "Skulle bli besviken"

Det lär vara rigorös bevakning i samband med fotbolls-EM i Frankrike. Johan Nilsson och Patrik Larsson från Vimmerby ska flyga ned – men har köpt biljetter i andra hand och riskerar att inte släppas in på arenorna. – Det vore för jävligt. Då får vi sätta oss på någon pub, säger Patrik Larsson.

Annons:

Johan Nilsson och Patrik Larsson ska flyga ner till Frankrike och gå på Sveriges två inledande EM-matcher ihop med några till kompisar. Hoppas de i alla fall. 

Duon har nämligen köpt sina biljetter via sajten Viagogo, som säljer matchbiljetter i andra hand. Lena Danielsen, biljettansvarig på Svenska Fotbollförbundet, hävdar dock att dessa biljetter är värdelösa när de köps i andra hand. Detta eftersom de måste uppvisas tillsammans med giltig ID-handling.

Nyheten oroar Patrik Larsson och Johan Nilsson som har köpt biljetter för sammanlagt 11 000 kronor till Sveriges matcher mot Irland och Italien. 

– Det känns ju för jävligt om det är så. EM är årets höjdpunkt och det lär bli grym stämning, säger Patrik Larsson. 

Hur skulle det kännas att nekas tillträde till matcherna?

– Man skulle bli besviken, så klart. Jag tycker att de är konstigt att den här sajten över huvud taget får sälja biljetter om det är så här. Något ansvar borde de ju ha. 

Två mästerskap tidigare

Johan Nilsson var i Portugal 2004 på EM och på VM 2006 i Tyskland. Han menar att samma regler sades gälla då, men att det inte var några problem att komma in. 

– Innan har det aldrig varit problem, men det är klart att det kan vara värre nu. Det lär ju vara betydligt hårdare innan matcherna, säger han. 

Är du orolig?

– Det är klart att man är, men det är ju ingenting vi kan göra något åt. Man vill ju se någon match när man köpt biljetter och ska åka ner. 

"Får sätta oss på någon pub"

Många köper sina biljetter i andra hand och Johan Nilsson tror att det blir ganska glest på läktaren om det här tillämpas av UEFA. 

– Det skulle bli halvtomma läktare. Vi har tagit kontakt med dem vi köpte biljetterna av och de sa att vi skulle komma in. Vi får se helt enkelt. 

Patrik Larsson är oroad över terrorhotet och den massiva kontroll som lär utföras. 

– Det gör att det kanske är svårare och hårdare i det här mästerskapet. 

Vad gör ni om ni inte släpps in?

– Då får vi helt enkelt sätta oss på någon pub. Det finns ju inget vi kan göra nu liksom. 

Viagogo menar dock att det inte blir några problem för de som köpt biljetter av dem. Det är en ren lögn, påstår Lena Danielsen. 

– De (Viagogo) är bara ute efter att lura folk på pengar. De struntar väl i det. Men det är bara att läsa Uefas regler. Och med tanke på hur läget är i Frankrike kommer de att sätta säkerheten först, det har Uefa sagt hela tiden, säger hon till Aftonbladet. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt