Annons:

EXTRA: CORONASMITTA PÅ ÄLDREBOENDE I VÄSTERVIK

Covid-19 har konstaterats på ett äldreboende i Västerviks kommun. Foto: MostPhotos

EXTRA: CORONASMITTA PÅ ÄLDREBOENDE I VÄSTERVIK

Coronasmittan Covid-19 finns på ett äldreboende i Västerviks kommun. Det bekräftas i ett pressmeddelande.
– Medarbetarna och arbetsledningen på det här boendet har gjort ett väldigt snabbt och bra arbete, säger socialchefen Jörgen Olsson i en kommentar.

Annons:

På grund av sekretessen kommer inte kommunen gå ut med vilket boende det handlar om. Samtliga personer på boendet hålls isolerade för närvarande. En brukare har testat positivt för Covid-19 och två andra har uppvisat symtom. Personalen använder visir och munskydd från den första symtomen.

– Alla direkt berörda på det aktuella boendet har informerats, inklusive personal, brukare och anhöriga, och för frågan gäller sekretess så ingen mer information kommer att lämnas om vilket boende det gäller, säger Västerviks kommuns socialchef Jörgen Olsson.

"Väldigt snabbt och bra arbete"

I pressmeddelandet skriver kommunen att man följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer. Smittskyddsenheten inom Region Kalmar har kontaktats för frågor om situationen och hur man går vidare med testning av brukare och personal.  

– Medarbetarna och arbetsledningen på det här boendet har gjort ett väldigt snabbt och bra arbete med att se till att vi snabbt kunnat ställa om till extra noggranna rutiner och jag vill rikta ett särskilt tack till dem allihop. Risken finns att vi kan få liknande situation på andra boenden framöver och då finns mycket som vi kan dra lärdom från det fina arbete som man har gjort på det här boendet, säger Jörgen Olsson.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt