Annons:

  • Familjen samlades för att överraska födelsedagsbarnet Margit, 88:

    88-åriga Margit Andersson överraskades av sin familj. Foto: Privat

  • Familjen samlades för att överraska födelsedagsbarnet Margit, 88:

    Många i släkten fanns på plats när Margit, 88, överraskades. Foto: Susanne Gunnarsson

Familjen samlades för att överraska födelsedagsbarnet Margit, 88: "Värmde hjärtat"

Det är prövande tider för äldre som ska isolera sig. Men Margit Andersson, som fyllde 88 i går, överraskades av hela sin familj på Borghaga.
– Det värmde i hjärtat att se hur hon sken upp som en sol, säger barnbarnet Matilda Pettersson.

Annons:

Äldreboenden är stängda för besök och för många äldre kan säkert coronakrisen kännas ensam. Men Margit Andersson behövde inte vara ensam när hon fyllde 88 år. 

Margit, som bor på Borghaga, överraskades av släkten på söndagen. 

– Mormor fyllde 88 år i går och en stor kombinerad födelsedags- och inflyttningsfest på Borghaga var planerad sedan länge. Rådande omständigheter gjorde såklart detta omöjligt och mormor skulle få nöja sig med grattishälsningar över telefonen, berättar barnbarnet Matilda Pettersson. 

Men då kom ett annat av hennes barnbarn, Frida Jansson, med en fin idé. 

– Några dagar innan födelsedagen drog hon en busvissling till släkten om att samlas utanför Borghaga för att sjunga och hylla vår 88-åring med distans, men ändå så mycket härligare än över telefon. 

"Sken upp som en sol"

Stora delar av släkten samlades och sjöng för henne.

– Alla som hade möjlighet samlades på parkeringen utanför. Mormor satt enligt planen och njöt i solen när en del av hennes skara med barn, barnbarn och barnbarnsbarn kom sjungande runt hörnet med ballonger och blommor. 

Glädjen över det gick inte att ta miste på. 

– Mormor som är den mest ödmjuka och levnadsglada människa jag träffat höll på att storkna av förvåning och tacksamhet. Vi hade alla svårt att hålla tillbaka tårarna när vi såg hennes glädje och känslan av att inte få krama om henne. Det värmde i hjärtat att se hur hon sken upp som en sol. Flera gånger sa hon att hon knappt kunde finna ord för vårt lilla påhitt.

Matilda tror att det här kommer bli betydelsefullt för hennes mormor under en lång tid. 

– Mormor har en förmåga att aldrig ta livet och människorna i det för givet och kommer njuta av det här lilla firandet en lång tid framöver. Firandet skedde på rekommenderad distans och med godkännande av personalen på avdelningen. Fira det som firas kan, är ett uttryck som alltid passar så bra framför allt i svåra tider.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt