Annons:

Köpet kan skynda på ALV:s hotellplaner

Nils Nyman säger att ett kommande köp av Näs kan skynda på hotellplanerna vid Astrid Lindgrens Värld. Foto: Jakob Karlsson

Köpet kan skynda på ALV:s hotellplaner

Astrid Lindgrens Värld har under många år haft planer på att bygga ett hotell. Köpet av Näs kan skynda på planerna.

Annons:

Astrid Lindgrens Värld satsar åtskilliga miljoner på sin boendemiljö i år och har ett kokande intresse för sina stugor. Varenda bädd är uthyrd fram till början av augusti.

När man i höst av allt att döma tar över Astrid Lindgrens Näs kan planerna på ett hotell intensifieras.

– Specifikt påverkar det inte, för de planerna jobbar vi vidare med, men det är klart att vi möjligtvis ser att vikten av att arbeta med boendet blir ännu lite större när vi för in det här i verksamheten, säger Nils Nyman, vd i moderbolaget Mater Salikon AB.

”Då får det kosta lite”

Hur mycket arvingarna kommer investera i Näs är ännu inte bestämt.

– Näs är en viktig institution för Vimmerby och vi tror att vi kommer kunna vara en bättre ägare. Vi har möjlighet att investera mer pengar och energi. Jag kommer inte gå in på hur mycket vi kommer investera, utan först ska vi bli klara med affären.

Några större vinster från Näs tror han inte på.

– Näs är en kulturverksamhet och de kostar alltid mer än de drar in. Det viktiga är inte att just den här verksamheten går med vinst, utan det viktiga är att den totala verksamheten i Vimmerby går med vinst så vi har råd att investera. De vinster vi gör återinvesterar vi i verksamheten för att den totala verksamheten ska bli lönsam och för att de som kommer hit får en bättre upplevelse.

Hur ser du på den ekonomiska uppgörelsen?

– Vi gör inte affären av ekonomiska skäl, vi gör det för att vi tycker att det är viktigt och då får det kosta lite.

Hur ser du på kommunens insats i Näs?

– De har gjort ett fantastiskt arbete och visat stort engagemang och uthållighet. De har sett hur viktigt det här är för Vimmerby, men jag tror att vi kan göra det ännu bättre.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt