Annons:

Vimmerbybo upprörd över buskörning:

En Vimmerbybo upprörs över buskörning i centrala Vimmerby. Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Vimmerbybo upprörd över buskörning: "De kör hela nätterna"

En Vimmerbybo, som vill vara anonym, har tröttnat på buskörningen i centrala Vimmerby. Nyligen kom han tillbaka från sommarstugan – och förargas över situationen.
– Folk ska upp och jobba men det går inte att sova, säger han.

Annons:

Buskörning på nätter och helger har länge varit ett diskussionsämne i Vimmerby. Nu har en person som bor i centrala Vimmerby tröttnat ordentligt på situationen. 

– De kör runt hela nätterna, spelar musik för fullt så att det bara dönar. Sista bilen i fredags kom vid 02.50 och det var ett jäkla liv med hög musik. För mig som är gammal och ska upp och jobba fungerar det inte. Det går inte att sova, det är förskräckligt, säger Vimmerbybon, som vill vara anonym. 

Vimmerbybon önskar att hela området runt torget var bilfritt från 22.00 på sommaren. 

– Varför kan man inte göra torget helt bilfritt åtminstone den här perioden? Nere vid Karlbergstomten finns det massa parkeringsplatser, där kan man ställa sig en fredag eller lördag och gå upp till stan. Det är inget bekymmer. 

Är det mest på helger eller vardagar också?

– Det är stim och liv på bilar hela nätterna på sommaren. De som bor precis vid torget måste väl också bli störda? Under sommaren är frågan när det inte händer, snarare än när det händer. Jag har hört att många vill flytta därifrån. Sedan är det mycket mer på helger, men nu senaste tiden har de kört så in i helvete. Snart kör de ihjäl någon om det här fortsätter. Jag kom nyligen hem från sommarstugan, där det har varit helt tyst en vecka. Var är polisen, undrar jag?

Skarpt meddelande

Den 11 juni gick polisen ut med ett skarpt meddelande på sociala medier. 

"Bilburen ungdom! Så som vår stad ser ut på gator och torg accepteras inte! "Ni är ett gäng fina ungdomar och Vi älskar att ni har ett driv och ett brinnande intresse för motorer och bilar MEN skadegörelse, störande och onödig körning och andra brott relaterade till er bilkörning är straffbart och inte okej!", skrev polisen och påpekade att både allmänheten och polisen är måttligt trötta på sönderkörda gator och däckskrik nattetid.

Polisen skrev då att de kommer göra hembesök även när de som är 18 år fyllda har sina föräldrar hemma. 

"Vi känner till många av er, vet vilka bilar ni kör och var ni bor".

Här kan du läsa hur kommunpolis Håkan Karlsson ser på situationen. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt