Annons:

Efter coronastängningen: Äntligen kan Mötesplats Kupan öppna igen

Efter att ha hållit stängt en tid på grund av coronapandemin kan nu Röda Korsets Mötesplats Kupan öppna i begränsad omfattning igen. Foto: Privat

Efter coronastängningen: Äntligen kan Mötesplats Kupan öppna igen

Röda Korsets Mötesplats Kupan i Vimmerby har tvingats hålla stängt en längre tid på grund av coronapandemin. Men nu han man äntligen kunnat öppna igen – om än i begränsad omfattning.

Annons:

Mötesplats Kupans second hand-verksamhet grundar sig på frivilliga insatser. Och där har verksamheten i Vimmerby sött på ett problem så här i coronatider.

– De flesta av alla våra fantastiska frivilliga tillhör tyvärr riskgrupper, därför tvingades vi stänga i våras, berättar Lena Skarp som är ordförande i Röda Korsets Vimmerbykrets.

Nu har man dock hittat en lösning med frivilliga, som gör att man kommer kunna ha öppet varje lördag i augusti till att börja med. Den gångna lördagen var den första.

Har varit saknad

– Vi är jättenoga med att följa alla rekommendationer, och vi har personal som ser till att det inte blir för många personer i butiken samtidigt, berättar Lena Skarp.

Att Röda Korsets Mötesplats Kupan i Vimmerby har varit saknad finns det många bevis för.

– Under tiden vi har haft stängt har vi fortsatt ta emot saker att sälja och även skyltat om. Det finns det kunder som har uppmärksammat, så vi har ordnat att de har kunnat komma hit och handla vid enskilda tillfällen.

Hösten oklar

Vad som händer i höst vet man ännu inte.

– Samtidigt som vi vill få in pengar så att vi kan skänka pengar ut i världen har vi ju även egna kostnader för verksamheten också, som exempelvis lokalhyra. Så visst är det viktigt för oss att kunna ha öppet. Men hur det blir framöver är ännu oklart, nu är vi glada över att kunna hålla öppet varje lördag.

– Röda Korsets Mötesplats Kupan fyller också en viktig social roll. Det är något som har rubbats för många under den här tiden, menar Lena Skarp.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt