Annons:

Skolorna ska öppna – då finns stor coronaoro:

Inom kort öppnar skolorna i Sverige igen. Foto: Pixabay

Skolorna ska öppna – då finns stor coronaoro: "Tuff höst"

Inom kort öppnar landets skolor igen. Detta trots att smittspridningen ökar bland unga vuxna. 
– Inte heller i höst kan skolan göra allt det man vill eller behöver göra, säger Peter Fredriksson, Skolverkets generaldirektör, på pressträffen.

Annons:

Den senaste tiden är det ökningen av covid-19 bland unga vuxna som oroat Folkhälsomyndigheten. 

– Vi ser en stor ökning bland unga under senare tid. Det är viktigt nu, inte minst nu när folk kommer tillbaka från semestern, att man stannar hemma om man känner sig sjuk. Man ska tänka en extra sväng om man rest i länder med en stor spridning. Om man kan jobba hemifrån några dagar efter att man kommit hem så är det en bra åtgärd, säger Anders Tegnell. 

Nästa vecka öppnar också skolor runt om i hela landet igen. Det ger förstås en oro för ökad smittspridning, inte bara bland unga utan i hela samhället. Detta på grund av pressen väntas öka både inom kollektivtrafiken och på vägarna. 

Därför finns möjligheten för skolorna att fortsatt bedriva undervisningen på distans. 

– Det är bra att undervisningen kan ske i skolan, men svensk skola hanterade våren på ett väldigt bra sätt. Vi har sett att resultaten faktiskt förbättrades både i grundskolan och gymnasiet, säger Peter Fredriksson, generaldirektör på Skolverket.

Kan bli på distans

Distansundervisning kan man ha om lärare eller elever tillhör riskgrupper, om lärare visar symtom eller om man befarar en trängsel i kollektivtrafiken. 

Både lärarmöten och utvecklingssamtal kan komma att hållas på distans. 

– Det är inte som vanligt. Inte heller i höst kan skolan göra allt det man vill eller behöver göra. Det var en tuff vår och det blir en tuff höst.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt