Annons:

CORONAFALL PÅ HULTSFREDS GYMNASIUM – SÅ HANTERAS DET

En elev på Hultsfreds gymnasium har testats positivt för covid-19. Foto: Ossian Mathiasson

CORONAFALL PÅ HULTSFREDS GYMNASIUM – SÅ HANTERAS DET

En av eleverna på Hultsfreds gymnasium har testats positivt för covid-19 och all undervisning för två klasser (EK19 och EK18) sker framöver på distans. 

Annons:

Eleverna har precis återvänt till Hultsfreds gymnasium efter sommarlovet och att ha studerat på distans under våren. 

I kväll går Hultsfreds gymnasium gått ut med information om att en av eleverna har bekräftad covid-19-smitta. 

”Eleven var på skolan under onsdagen, men har sedan varit hemma i väntan på att testas. Testet visade att eleven har eller har haft covid-19 och han är idag symptomfri. Detta besked innebar att vi genast beslutade att eleverna i de klasser där eleven vistats fick avbryta sina studier och gå hem idag. Samtidigt kontaktade vi smittspårningsenheten i region Kalmar för vidare besked”, skriver Hultsfreds gymnasium på sin hemsida. 

Så hanteras det

Smittspårningsenheten ser ingen förhöjd risk för smittspridning på gymnasiet och återkommer med beskedet om de vill starta en utökad smittspårning. 

”Eleven som testats kommer att vara hemma under kommande vecka och vi har för säkerhets skull beslutat att göra detsamma med alla elever i klasserna EK19, EK18 samt de lärare som jobbade nära eleven i onsdags”, skriver gymnasiet. 

All undervisning för de två klasserna sker på distans, likaså andra grupper i årskurs 2 och 3 som har lärare, som har vistats nära eleven, får undervisning på distans. Lektionerna för årskurs 1 kommer hållas i skolan med hjälp av vikarier. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt