Annons:

VÅLDTÄKTSDÖMD FRÅN VIMMERBY PÅ RYMMEN

En Vimmerbybo i 25-årsåldern är efterlyst sedan han inte inställt sig vid anstalten i Tillberga. Mannen dömdes för våldtäkt i slutet av 2019. Foto: MostPhotos

VÅLDTÄKTSDÖMD FRÅN VIMMERBY PÅ RYMMEN

En man i 20-årsåldern, som bodde i Vimmerby vid tiden för övergreppet, är efterlyst av Kriminalvården. När mannen skulle påbörja sitt straff i Tillberga dök han inte upp och han är nu efterlyst.

Annons:

Kriminalvården tror att mannen befinner sig i Linköping med tanke på ett hindersbevis som upprättats. 25-åringen dömdes till ett års fängelse för mindre grov våldtäkt. Domen vann laga kraft i december 2019.

Mannen har eftersökts, men utan resultat och nu går Kriminalvården ut med en efterlysning. Det berättar Nyhetsbyrån Siren.

– En efterlysning skickas till det område där polisen själva tror att personen kan förväntas uppehålla sig, om det skiljer sig från bostadsadressen, säger Mikael Ringberger på Kriminalvårdens pressjour till Nyhetsbyrån Siren.

Övergreppet inträffade på ett dansgolv på en nattklubb i Vimmerby där mannen förgrep sig på kvinnan. Tingsrätten dömde mannen för sexuellt övergrepp och sex månaders fängelse. Domen skärptes sedan av en oenig Göta hovrätt som istället dömde mannen till ett års fängelse för mindre grov våldtäkt. Han dömdes också att betala 90 000 kronor i skadestånd.

Mannens senaste kända adress är i Vimmerby. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt