Annons:

Öppnar för ny lösning efter DV:s artikel

1,5 till skolan tar cirka 90 minuter – men kommunen öppnar nu för en ny lösning. Foto: Vimmerby kommun

Öppnar för ny lösning efter DV:s artikel

Skolskjutsen för Håkan Wiséns två barn avgår 93 minuter före skolstart. Kommunen kommer nu att inleda en diskussion med föräldrarna.

Annons:

I veckan berättade Dagens Vimmerby om den långa skolskjutsen för Håkan Wiséns två barn. De bor i Ösjöfors 1,5 mil norr om Rumskulla – men skolskjuten går ändå 93 minuter före skolstart varje morgon. Totalt har Wisén räknat ut att barnen, fem och nio år gamla, får spendera cirka tolv timmar i veckan i buss.

– Det känns helt patetiskt och helt orimligt. Jag kan fortfarande inte förstå att det är sant och jag kan inte begripa hur man kan göra en sådan här tidtabell för en femåring. Jag kanske borde vara upprörd, men det är så dumt att jag ser det som ett skämt, sa Wisén till Dagens Vimmerby.

”Så kort tid som möjligt”

Kommunens ansvarige för skolskjutsar, Moa Sheldon, bad om frågor på mejl och har besvarat några av dem. Så här skriver hon:

– Kommunen kan inte kommentera enskilda fall men har som målsättning att erbjuda skjutsberättigade barn skolskjuts inom riktlinjerna och inom skollagen. Vimmerby kommun har ingen maximal restid när det gäller skolskjutsar men målet är självklart att så kort restid som möjligt ska tillämpas. Anledningen till att en resa kan ta så lång tid är att ett skolskjutsfordon ska hämta upp elever på glesbygden med långa avstånd mellan varje elev.

Kontaktat familjen

Kommunen får en del kritik från föräldrar och försöker hitta nya lösningar.

– De föräldrar som har synpunkter angående skolskjutsen brukar kontakta oss och tillsammans för vi en dialog och många gånger ändrar vi oss om det finns en bättre lösning som fungerar inom gällande budget.

Enligt Sheldon kontaktade kommunen Håkan Wiséns familj under onsdagen för att diskutera en bättre lösning.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt