Annons:

VIF: ”Vill ha ett avtal klart så fort vi bara kan”

VIF:s Stefan Bragsjö hoppas att klubben och kommunen kommer överens inom kort. Foto: Linus Johansson

VIF: ”Vill ha ett avtal klart så fort vi bara kan”

Vimmerby IF har använt konstgräsplanen på Arens Ceos/Skobes Arena i snart tre år – men något hyresavtal har aldrig funnits. – Vi vill ha ett avtal på plats i morgon, så det är inga problem, säger VIF:s styrelseledamot Stefan Bragsjö.

Annons:

Vimmerby kommun och Vimmerby IF kommer inte överens om ett hyresavtal för Arena Ceos/Skobes Arena. I tisdags fattade kommunstyrelsen beslut om ytterligare investeringar i anläggningen för 1,7 miljoner kronor – men ännu finns alltså inget avtal på plats.

Oppositionen i kommunstyrelsen krävde att ett avtal skulle vara överenskommet innan VIF fick ta del av de nybeslutade förbättringarna av anläggningen – men majoriteten ville inte se något sådant villkor.

”Letar inga fel”

Stefan Bragsjö vill inte kommentera Centerpartiets och Vänsterpartiets hållning.

– Jag är säker på att vi kommer att ha ett avtal på plats innan dess, så det blir bara spekulationer. Vi vill ha klart ett avtal i morgon eller så fort vi bara kan. Det viktiga nu är att arenan blir säker och funktionsduglig. Jag tycker att det ska finnas avtal på plats för alla samarbeten och har inget som helst problem med det.

Varför har ni inte kommit överens på de här åren?

– Det har bytts ut många människor plus att vi har varit tydliga med att arenan ska vara säker, funktionsduglig och färdig. Nu börjar den bli det. Vi försöker bidra till kommunens utveckling och försöker ta vårt fulla ansvar och lite till i alla frågor, det gäller även avtalsfrågan. Vi vill så fort som möjligt få till ett långsiktigt, rimligt och omvärldsförankrat avtal utifrån föreningens samtliga anläggningar och lokaler samt utifrån den totala verksamhet vi bedriver.

Vems fel är det att det inte finns något avtal?

– Vi letar inga fel men anläggningsfrågan har varit långdragen för vår förening och det har varit en komplex fråga. Vi har och har haft en bra dialog med kommunen och den har intensifierats sista månaderna där vi nu har god och regelbunden kontakt med de tjänstemän som sedan en tid tillbaka ansvarar för dessa frågor. Avtalsdiskussionen har hög prioritet i föreningen och vi uppfattar att den har hög prioritet även hos kommunen. Vi försöker hålla oss till fakta och få till en färdigställd, säker och funktionell kommunal anläggning där alla kan vistas.

”Hitta en lösning”

Vimmerby IF har fått en faktura på 100 000 kronor från kommunen för 2015. Den är ännu inte betalad. VIF har i sin tur svarat med en faktura på cirka 170 000 kronor till kommunen som inte heller är betalad.

Är de fakturorna del av avtalsdiskussionen?

– Vår förväntan är att vi i det färdiga avtalet har rett ut alla frågetecken som behöver rätas ut där utgångspunkten från föreningens sida är vår totala anläggningssituation som då inkluderar fler byggnader och verksamhetsytor än den kommunala konstgräsplanen med tillhörande lokalytor.

Kommer ni betala fakturan för 2015?

 Vi kommer hitta en lösning i det nya avtalet. Men dessa fakturor är tagna ur en stor o komplex fråga och det är en helhetslösning som ska till. Vi vill inte bli särbehandlade på något sätt, varken negativt eller positivt och då behöver vårt avtal sättas in i ett större och långsiktigt sammanhang där vi tillsammans med hela det övriga föreningslivet på ett tydligt och öppet sätt vet vad som gäller. 

Har de senaste investeringsbesluten betydelse för att ni ska komma överens?

– Absolut. Vi hade kommit överens i alla fall, men det har varit en krånglig process där kommunen har bytt organisation.

Diskuterar ni de fakturorna i dag?

– Vi har inte kommit så långt i diskussionerna, vi är inte där riktigt. Vi får återkomma med detaljerna.

”Känns såklart bra”

Bragsjö är nöjd med de senaste investeringarna för 1,7 miljoner kronor som innebär att anläggningen får en läktare, blir mer säker och mer miljövänlig.

– Det är viktiga delar. Anläggningen används av många människor och barn. Jag tycker att det är ett viktigt beslut för hela kommunen.

Vad betyder det för klubben att ni får en läktare?

– När vi spelar representationsmatcher och har våra arrangemang så mår vi bra av en läktare med tak. Fotboll är en utomhussport och då vill man ha ett skydd och komma upp ovanför planytan. Det känns såklart bra.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt