Annons:

ALV:s vd efter beskedet:

Joacim Johansson är förstås glad över att omställningsstödet förlängs. Foto: Simon Henriksson

ALV:s vd efter beskedet: "En signal om att de förstår"

Omställningsstödet förlängs och omfattar nu även augusti, september och oktober. Det bör ge Astrid Lindgrens Värld miljonbelopp.
– Det är en signal om att de förstår att krisen inte är över, säger Joacim Johansson.

Annons:

Regeringen lägger fram ett nytt krispaket till svenska företag. Notan väntas landa på 15 miljarder kronor – och en del av paketet är en förlängning av omställningsstödet, alternativt omsättningsstödet, med ytterligare tre månader.

Nu omfattas även augusti, september och oktober.

– Augusti är en stor månad för oss ett normalår och september är inte heller dålig. Det innebär att vi kan få stöd även för de här tre månaderna, säger ALV:s vd Joacim Johansson.

Exakt hur stora belopp det handlar om för kommunens draglok är något oklart.

– Jag ska inte gissa, men det vore vara i miljonstorlek i alla fall. Det stödet vi får för maj, juni och juli innebär att vi överlever en månad till kan man säga. Det är verkligheten. 

Vad betyder den här förlängningen?

– Man ska ha respekt för att det är stöd i miljonbelopp, men i det stora hela gör det ingen större skillnad. Vi överlever någon månad extra med det.

Ser du det som ett steg i rätt riktning ändå?

– Absolut. Man förstår att utmaningarna fortfarande finns kvar och det är en signal om att de förstår att krisen inte äver. Man har hört kollegor inom besöksnäringen och hotell- och restaurangbranschen berätta att de haft ett tapp på 50 procent. Vi har tappat 99 procent. Hade vi tappat 50 procent hade jag ändå varit ganska glad.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt