Annons:

Dags för Barnens dag igen – i fjol samlades 55 000 in

Carita Thörns Barndag blir av i år också. På lördag är det dags.

Dags för Barnens dag igen – i fjol samlades 55 000 in

Förra året bestämde sig Carita Thörn för att anordna Barnens dag i Vimmerby. I år upprepar hon succén. Målet är att samla in mer än 55 000 kronor till stiftelsen Min Stora Dag. – Det här känns jätteviktigt, säger Carita Thörn.

Annons:

Vimmerbybon Carita Thörn tröttnade på att mycket var negativt. Därför ville hon göra något roligt för Vimmerbybarnen. 

Idén landade i en dag som kallades för Barnens dag. Det arrangerades på torget i Vimmerby och alla insamlade pengar gick till stiftelsen Min Stora Dag, som uppfyller svårt sjuka barns önskedrömmar. Dagen blev en succé och 55 000 kronor samlades in. 

Därför var det självklart att arrangera Barnens dag även i år. På lördag är det dags. 

– Jag tycker att det här är jätteviktigt. Min Stora Dag gör ett väldigt bra jobb och många barn är sjuka och får fin hjälp av organisationen, säger Carita Thörn.

Bara dagar bort
Den stora barndagen är bara några dagar bort. Och Carita Thörn har fullt sjå med att få allt färdigt tills på lördag. 
– Det är mycket att göra, men tyvärr har många som ska hjälpa mig tvingats hoppa av på grund av sjukdom och så. Så jag söker någon som kan ha ett chokladhjul, som säljer lotter och fixar ansiktsmålning. Men jag kommer få ihop det, jag är envis, haha. 

Hittills har Carita fått in närmare 130 sponsorer som hjälper till att göra dagen möjlig att genomföra. 

– Det är ju fruktansvärt mycket jobb, jag tror inte folk tänker på det. Men alla sponsorer har varit helt suveräna, jag tror att 99 procent har sagt ja och hjälpt till. Det är allt från frisörer till restauranger och förstås butiker. 

Anledningen till att så många ställer upp ser hon som självklar.

– Det går ju till någonting som är roligt för barnen och sedan går alla slantar till en god sak. Precis som förra året kommer pengarna gå till Min Stora Dag, och så kommer en liten slant gå till Barncancerfonden Östra. Vi har ju superhjältar mot cancer i år. Spiderman, Supergirl, Batman och Batgirl kommer från organisationen "Superhjältar mot cancer".

Mycket återkommande

Mycket är sig likt från förra året, men inslag av nyheter finns också. 

– Dels har vi då superhjältarna, sedan ska också barnen kunna ta körkort på tramptraktorer. Det blir vid fontänen där. Sedan kommer Vimmerby IBK finnas med i år och några killar som har bilar som ser ut som Turtles och Scooby Doo. Det kommer också finnas mikrofoner, så att man kan sjunga om man vill. Det funkade jättebra förra året, men vi vill utveckla det lite till. 

55 000

2015 samlades hela 55 000 kronor in totalt sett. Under själva dagen fick man in 33 000 kronor.  

– Vi hoppas på ungefär samma i år, kanske lite mer till och med. Det är mycket företag som skänkt saker, så kanske sätter de inte in pengar. Men vi får se, vi hoppas på det. 

Carita Thörn är tacksam mot alla som ställer upp och arbetar ideellt. 

– Det är många ungdomar som ställer upp och det är extra kul, tycker jag. Det är många som hjälper mig och jag har fått med mig hela familjen. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt