Annons:

Nattklubbsägaren: ”Säkerställer vår existens i några månader”

Nattklubbsägaren Christopher Novratidis är förstås glad över det krisstöd man får. Foto: Arkivbild

Nattklubbsägaren: ”Säkerställer vår existens i några månader”

Nattklubben Kharma i Vimmerby har drabbats hårt av coronapandemin. Krisstödet på 626 900 kronor från myndigheten Kulturrådet är ett välkommet tillskott. 

Annons:

Kharma, med bolagsnamnet Restaurang CJ i Vimmerby AB, tilldelas 626 900 kronor i stöd för inställda evenemang med anledning av coronapandemin mellan 1 juni och 30 september.

– Det är givetvis en bra slant som hjälper lite även om vi sökte för mer än vad vi fick. Det säkerställer vår existens i några månader. Många tänker säkert att det är mycket pengar men det är inte så mycket när man har i stort sett noll inkomster. Då tickar det på med utgifter på kontot när det gäller löner, arbetsgivaravgifter, skatter, hyra, el och leasingavtal, säger Christopher Novratidis på Kharma. 

"Kostnader som tickar på"

Novratidis har redan bokat event fram till april 2021 men framtiden är osäker på grund av den rådande coronapandemin som gör att det har införts alkoholstopp på krogar och restauranger efter klockan 22. 

– Vi får se om det blir några lättnader, det kan fortsätta fram till nästa vinter. Jag måste redan nu boka in det jag vill ha och vara ute i god tid, säger Novratidis. 

Trots att de inte har fått stöd för allt de har sökt för så är Novratidis nöjd.

– Det är en betydande summa pengar som vi får in på kontot. Vi har kostnader som tickar på varje månad och vi har i stort sett inga intäkter alls. Pengarna försvinner fort från kontot när man har minimala inkomster men fortsatta utgifter. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt