Annons:

HÄR ÄR NYA BESKEDET FÖR ELEVERNA PÅ HULTSFREDS GYMNASIUM

I början av vårterminen kommer gymnasiet ha en kombination av undervisning på distans och på plats i skolan. Foto: Ossian Mathiasson

HÄR ÄR NYA BESKEDET FÖR ELEVERNA PÅ HULTSFREDS GYMNASIUM

Barn- och utbildningsnämnden har tagit beslut om hur undervisningen på Hultsfreds gymnasium ska bedrivas i vår. Det blir en kombination av undervisning på distans och på plats i skolan. Beslutet gäller fram till och med 19 februari. 

Annons:

Vårterminen inleds den 7 januari och olika elevgrupper kommer vara på skolan i olika omfattningen beroende på hur stort deras behov är. Skälet till beslutet är förstås att minska trängsel och göra det möjligt att följa de nationella råden från Folkhälsomyndigheten. 

"För att skapa förutsättningar att alla elever ska klara av sina utbildningar planeras att alla elever under minst en vecka får vara på plats i skolan. Detta för att göra det möjligt med praktiska moment och bedömningar, samtidigt som man tar hänsyn till elevernas sociala behov. Dock ska inte mer än hälften av skolans elever vistas på skolan samtidigt, vilket gör att trängsel kan undvikas", skriver kommunen i ett pressmeddelande. 

Under slutet av höstterminen har undervisningen förts på distans helt och hållet. Undantag kommer att göras för elever med särskilda behov.

Gymnasiesärskolans elever kommer även i fortsättningen ha sin undervisning i skolan. 

 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt