Annons:

Kohagens arbetsgrupp får fullmakt – många negativa

Här vill kommunen godkänna mark för vårdboende och skola. Det gillar inte närboende i området. Foto: Vimmerby kommun

Kohagens arbetsgrupp får fullmakt – många negativa

I går träffades cirka hundra boende i Kohagen för ett informationsmöte om Aleris potentiella expansion i området. Nu går arbetsgruppen vidare med protesterna. – Jag tror att minst 75 skriver på en fullmakt, säger arbetsgruppens talesperson.

Annons:

Aleris är spekulant på en tomt väster om Kohagen – men det vill inte många boende i området. I går träffades cirka hundra personer för att diskutera frågan. 

– Vi hade en avstämning och de boende som var på plats tycker att vi är helt på rätt spår. Nu har vi kommit överens om att arbetsgruppen får en fullmakt för att föra de boendes talan i samrådet. Vi kommer skriva en fullmakt som alla får möjlighet att skriva under och sedan kommer vi skicka en skrivelse till kommunen, säger personen.

Ingen kritik

I våras skrev ungefär 200 personer under en protestlista.

– Vi fick ännu fler underskrifter på mötet och med all säkerhet så är det minst 75 som skriver på en fullmakt. Vi kommer gå ut i hela Kohagen och ge alla möjlighet att skriva under.

Framkom det någon kritik under mötet?

– Nej, men jag antar att de som kommer till mötet håller med oss. Har man inga invändningar mot planerna behöver man inte lämna in några synpunkter.

"Alldeles för undermålig"

Skrivelsen ska vara inne senast 24 oktober. Arbetsgruppen är kritisk mot konsekvensbeskrivningen i kommunens detaljplaneförslag.

– Konsekvensbeskrivningen är alldeles för undermålig och den är väldigt bred i alla avseenden. Vissa stycken är helt obegripliga. Det vill vi att man specificerar och gör mer grundligt.

Både Socialdemokraterna och Moderaterna har uttryckt ambivalenta åsikter till protesterna i Kohagen.

– Det är positivt att dialogen tagit fart. Det är så mycket opinion runt det här att politikerna måste titta på det och vi ber dem att agera skyndsamt. Blir det en överklagandeprocess begränsar vi möjligheten till att bygga villor. Vi vill att de ser till hela Vimmerby nu. 

Här kan du se den detaljplanen. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt