Annons:

  • Flytten till Vimmerby blev starten på en livsdröm – öppnar turismverksamhet

    Familjen Corneliusson har Villa Vimmerby som ett familjeprojekt. Döttrarna Rut, 6 år och Greta 4 år har egna ansvarsområden och i sommar ska de vara trädgårdsmästare respektive glassansvarig. Foto: Elin Jonsson (@freakoutcreations)

  • Flytten till Vimmerby blev starten på en livsdröm – öppnar turismverksamhet

    Janna Corneliusson skapar miljön mysig, ombonad och hemtrevlig. Foto: Elin Jonsson (@freakoutcreations)

  • Flytten till Vimmerby blev starten på en livsdröm – öppnar turismverksamhet

    Atmosfären i huset och på Villa Vimmerby ska tilltala både vuxna och barn. Foto: Elin Jonsson (@freakoutcreations)

Flytten till Vimmerby blev starten på en livsdröm – öppnar turismverksamhet

Två veckor innan familjen Corneliusson skulle åka tillbaka till Stockholm efter ALV:s sommarsäsong köpte de en gård med tre hus. Nu ska de öppna upp en turismverksamhet. 
– Det var bara att ringa förskolan i Stockholm och berätta att barnen inte kommer tillbaka efter sommaren, säger Janna Corneliusson. 

Annons:

Berättelsen om familjen Corneliussons flytt till Vimmerby är unik och har ett skimmer av romantik. Janna Corneliusson arbetade på ALV som parkrekvisitör och det är, enligt henne själv, ett av de bästa jobben hon har haft. I våras bestämde sig familjen för att göra ett äventyr och bo i Vimmerby över sommaren. 

– Vi satte våra barn i förskolan och hyrde ett hus på en gård, Wetterströmska gården. Familjen som ägde det har också barn och känslan blev precis som i Bullerbyn där barnen leker och vi vuxna kommer bra överens, säger Janna Corneliusson. 

Gården var till salu

Det visade sig snabbt att gården var till salu. Plötsligt satt Janna och hennes man Andreas och planerade ett bed and breakfast som de alltid drömt om. 

– I Stockholm bodde vi i lägenhet och jag är en riktig stadsbo. Det fanns inte i min tanke att flytta hit innan vi fick erbjudandet att köpa. 

Sagt och gjort gjorde de slag i saken och köpte gården mitt i centrum. De fick ringa förskolan i Stockholm och meddela att barnen inte kom tillbaka efter sommaren. 

– Alltihop kändes så otroligt bra, som att komma hem. Att bo såhär fint kunde jag inte ens drömma om. 

Öppnar i mitten på juni

Jannas man, Andreas, arbetar nu på distans och hyr ett kontor i Vimmerby centrum. Samtidigt håller de på att renovera husen till Villa Vimmerby, ett bed and breakfast som öppnar i mitten på juni. 

– Vi ska ha ett boende som är hemtrevligt och ombonat. Fokus ligger på att göra ett trevligt boende för både vuxna och barn. 

Boendet rymmer fyra sällskap och placeringen är lite öveallt. 

–  Vi kommer hyra ut tre fullt utrustade nyrenoverade lägenheter i gårdshuset och gamla tryckeriet och en del av vårt hus. Allt som allt för fyra sällskap.

På frågan hur länge familjen ska bo i Vimmerby är svaret kort och konkret.

– Hela vårt liv, typ. 

Fakta

Vill ni följa Familjen Corneliussons resa finns de på instagram under kontot: villa.vimmerby

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt