Annons:

Roger Carlsson lämnar VD-jobbet på VEMAB

21 år får räcka. Kommunens överlägset mest långvarige VD Roger Carlsson går snart i pension.

Roger Carlsson lämnar VD-jobbet på VEMAB

Vimmerby Energi & Miljö AB söker en ny VD. Den långvarige och omtyckte Roger Carlsson kommer att gå i pension inom kort. – Tiden har sin gång, säger han.

Annons:

Roger Carlsson har varit VD på VEMAB ända sedan bolaget bildades 1994. Men i höst fyller han 64 år och kommer snart att gå i pension. Redan nu har företaget påbörjat sökandet efter en ny VD. Ansökningsperioden löper fram till den 15 oktober.

Rekryteringsprocessen avgör när Roger Carlsson kliver av VD-posten.

– Det är flexibelt och beror på hur rekryteringen lyckas. Ibland kan det gå fort och ibland tar det längre dit. Vi har kommit överens om att det bästa är att jag är flexibel. Jag ska dra mitt strå till stacken tills vi hittat en ersättare och jag sett till att det blir ett ordnat överlämnande. Det kan bli att jag går tidigare än ordinarie pensionsåldern.

Hur känns det?

­­­– Det är blandat förstås. Det känns hyggligt bra. Jag har många projekt som jag grunnar på som ska bli kul.

Kommer du att engagera dig i det kommunala på något sätt?

– Det har jag inga planer på.

Direktör i fler än 20 år

Roger Carlsson blev elverkschef 1984 och har alltså varit VD sedan det kommunala bolaget bildades 1994.

– Det har varit en väldig utveckling under de här åren. Jag tror att jag behöver sätta mig ned och fundera för att kunna pränta ned det viktigaste som hänt.

VEMAB skriver att ersättaren ska ha ”kvalificerad ledarerfarenhet på strategisk nivå” och ”god insikt i energi/miljöområdet”.

– Det är inte min roll att vaska fram en ny VD, utan det är upp till styrelsen. Men självklart har jag varit med och sagt vad jag tycker.

Är det här en attraktiv tjänst?

– Jag tror att många kommer att söka. Det är en intressant tjänst. Det är en lagom stor stad och namnet Vimmerby lockar.

Är det här en bra tid att sluta på?

– Jag vet inte om det finns något perfekt tillfälle. VEMAB mår bra och ända sedan vi bildades och fram till förra året har vår kreditvärdighet legat på trippel-A. Det är unikt.  

Ansökningsperioden avslutas den 15 oktober.  

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt