Annons:

Såväl öppning som stängning av skolan kritiseras starkt

Olika åsikter finns om såväl öppning som stängning av Vimarskolan.

Såväl öppning som stängning av skolan kritiseras starkt

Sedan Barn- och utbildningsförvaltningen tillkännagjort att Vimarskolan kommer fortsätta med växelvis undervisning efter påsklovet har föräldrar reagerat starkt, både för och emot.

Annons:

I mail till barn- och utbildningsförvaltningen beskriver föräldrar till barn på Vimarskolan upprördhet över Barn- och utbildningsförvaltningens beslut att fortsätta med växelvis undervisning efter påsklovet. 

Å ena sidan lyfter en oroad förälder frågan om barnens sociala kontext och psykiska hälsa. Man menar att ett år är betydligt längre tid i ett barns liv än i en vuxens och att fortsatt distansundervisning medför negativa konsekvenser ifråga om barnens utveckling.

En annan förälder uttrycker oro över att barnen ska återgå till skolan efter lovet och riskera att smittas. Oron rör det beteende som de mailande föräldrarna anar att påsklovsveckan kommer innebära: att folk kommer resa och att ungdomar väntas anordna fester under lovet. En rädsla för ökad smittspridning liknande den som inträffade efter sportlovet uttrycks i mailet.

Henrik Nestor

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt