Annons:

Så agerar Vimmerbygymmen efter skärpta restriktioner

Både Träningshuset och Body Gym & Relax agerar. Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Så agerar Vimmerbygymmen efter skärpta restriktioner

Både Träningshuset och Body Gym & Relax agerar kring sina gruppträningar efter beskedet om skärpta restriktioner. Båda går över till gemensamma pass utomhus.
– Vi försöker göra det bästa av situationen, säger Träningshusets ägare Anders Gustavsson.

Annons:

Under måndagen meddelade regionens smittskyddsläkare Lisa Labbé Sandelin att restriktionerna skärps ytterligare i länet. Detta på grund av den höga smittspridningen och det hårda trycket på sjukvården.

En av de fyra punkter smittskyddsläkaren tryckte på var att vuxna inte ska träna med andra vuxna inomhus. Det har fått både Träningshuset och Body Gym & Relax – som anordnar gemensamma gruppass – att tänka om.

– Vi plockar bort gruppträningen inomhus och kör utomhus i stället med långa avstånd. Det känns helt rätt i detta läget att hjälpa till med att begränsa smittspridningen, säger Anders Gustavsson, som äger Träningshuset. 

Hur reagerar kunderna på det?

– Kunderna är glada att vi försöker anpassa oss och göra det bästa av situationen. Det märks genom att det redan har bokats bra för tisdagens utepass.

"Måste väga in hälsorisken"

Möjligheten finns fortsatt för individuell träning på gymmen.

– När gruppassen ställs in frigör vi 300 kvadratmeter på övervåningen att sprida ut sig på för individuell träning. Jag tycker man måste väga in hälsorisken att förbjuda träningen helt och vad det kan leda till i framtiden.

Även Body Gym & Relax gör samma val efter beskedet.

"Vi kommer att ställa in all gruppträning inomhus och ställa om till utomhus från och med tisdag. Inget schema är färdigt ännu", skriver Cecilia Stålhandske, kommunikationsansvarig, i ett mejl om vilka åtgärder som vidtas.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt