Annons:

Späckat schema med stjärnglans vid Vimmerbybornas valborgsfirande

Foto: Vimmerby Tillsammans/Pixabay

Späckat schema med stjärnglans vid Vimmerbybornas valborgsfirande

På fredagskvällen är det dags att fira in våren. På grund av pandemin blir valborgsfirandet även i år begränsat, men Vimmerby Tillsammans ger oss alla möjlighet att avnjuta en digital valborgskväll via datorn.

Annons:

Vimmerby Tillsammans är en sammanslutning av lokala företag samt Vimmerby kommun – såväl politiken som tjänstemannasektorn.

– Den är sprungen ur pandemin, och har sedan i mars förra året arbetat med att sprida glädje och gjuta mod i både företag och privatpersoner i kommunen, berättar Hampus Thorstensson, som driver Vimmerby Camping tillsammans med sambon Elisabeth Wolmeryd och även är en av många personer som är engagerad i Vimmerby Tillsammans.

"Fantastiskt gensvar"

Det nästa arrangemanget i Vimmerby Tillsammans regi går av stapeln på fredagskvällen. Och om du suktar efter valborgseld, musik, tal och annan underhållning går du in på www.dagensvimmerby.se runt klockan 19 – ingen kostnad, ingen inloggning. Där följer du det timslånga digitala valborgsfirandet i Vimmerby.

– Det är närmare 25 företag som är med som medarrangörer, och som gör detta möjligt. Allt från de som filmar och fixar ljudet till matleverantörer, butiker, handlare och restauranger, berättar Hampus Thorstensson.

– Gensvaret är fantastiskt när vi gör saker inom ramen för Vimmerby Tillsammans. Vimmerbybor och företag här är verkligen otroliga på att ställa upp när man gör saker.

 Vad får vi se i morgon då?

– Vimmerbys egna Leif ”Loket” Olsson och Rickard Olsson, Fredrik Thalin och Patric Engqvist, kommer leda oss genom kvällen. Det blir så klart vårtal, ett quiz där man får svara på frågor ställda av åtta lokala entreprenörer och där prisbordet är extremt fint, Företagarna i Vimmerby kommer stå för ett inslag, musik av Vimmerbys egen Bruce Springsteen, Per Backstad, och även en valborgseld.

– Vi kommer att tända en fysisk brasa, men den visas bara digitalt. Elden brinner någonstans i trakten av Vimmerby, men området är avspärrat och bevakas av vakter. Vi vill inte skapa en folksamling, därför gör vi på det här sättet. Det är alltså ingen idé att folk tar sig dit – man kommer inte komma i närheten av elden, utan ser mycket bättre hemma i tv-soffan där vi erbjuder den, säger Hampus Thorstensson.

Kan du berätta mer om talarna?

– Nej, det kommer bli en överraskning. Men jag kan säga så mycket att det kommer vara stjärnglans på våra vårtalare, såklart har de lokal anknytning och det kommer vara ansikten som vi känner igen.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt