Annons:

  • STOR KEDJA KOMMER TILL HULTSFRED – BYGGER GYM OCH PADELBANOR

    Nordic Wellness kommer till Hultsfred och bygger både gym och padelbanor. Foto: Nordic Wellness/Pressbild

  • STOR KEDJA KOMMER TILL HULTSFRED – BYGGER GYM OCH PADELBANOR

    Magnus Wilhelmsson är vd och grundare till Nordic Wellness. Foto: Nordic Wellness/Pressbild

STOR KEDJA KOMMER TILL HULTSFRED – BYGGER GYM OCH PADELBANOR

Friskvårdskedjan Nordic Wellness etablerar sig i Hultsfred. Sommaren 2022 öppnar företaget ett toppmodernt gym och fyra padelbanor.
– Det känns jättekul att göra den här satsningen, säger vd:n Magnus Wilhelmsson.

Annons:

Vår tidning kan i dag avslöja att friskvårdskedjan Nordic Wellness, som vuxit sig enormt stor, kommer etablera sig i Hultsfred. Det blir en klubb på 2 100 kvadratmeter med ett toppmodernt gym och fyra padelbanor. 

Planen är att öppna under sommaren 2022. Magnus Wilhelmsson, vd och grundare till Nordic Wellness, bekräftar planerna på lördagen. 

– Varför inte köra i Hultsfred också? Vi har funnits i drygt 23 år och är uppe i 273 klubbar nu. Jag tycker det är kul att satsa på lite mindre orter också och vi finns både på stora och små orter. Vi bidrar till den svenska folkhälsan och det är jättekul. Vi jobbar främst med gym, men vi täcker in hälsa, friskvård, rehab och numera även padel, säger vd:n Magnus Wilhelmsson.

I Hultsfred blir det både gym och padelbanor och förhoppningen är att kunna öppna sommaren 2022. Anläggningen ska byggas på handelsområdet.

– Det blir lite mindre storlek på gymmet, men jag tror det blir jättebra. Vi har tagit beslutet väldigt nyligen. Jag tror till och med att det här är vår senaste satsning och vi kommer bygga helt nytt i Hultsfred. Man vet aldrig exakt när det blir klart, men sensommaren eller framåt september blir det. Just nu under pandemin är det problem med en del råvaror, så jag vill inte låsa mig helt. 

"Skapar något positivt"

Padelsporten har slagit igenom stort i Hultsfred och Magnus Wilhelmsson tror att det finns möjlighet att få täckning för de här nya banorna också.

– Padeln har verkligen exploderat och jag tror definitivt att den är här för att stanna faktiskt. Det är jäkligt roligt och det är jättekul att göra den här satsningen. 

Hur många jobb kan den här satsningen innebära?

– Det blir några stycken, men exakt är svårt att säga nu. Räknar man in allt runt omkring, så blir det väldigt mycket. Man glömmer det ibland, att sånt här verkligen ger ringar på vattnet. Jag tror att det kommer bli väldigt bra. Vi är en stor kedja och brukar vara väldigt uppskattade. Just nu är det lite lugnare i träningsbranschen, men jag tror det kommer få ett uppsving efter pandemin. Man är väldigt medveten om att man måste röra på sig med allt från högt blodtryck till lungkapacitet och övervikt. Vi är väldigt glada att kunna göra det här i Hultsfred och skapa något positivt för kommuninvånarna.

Kikar på Vimmerby också

Magnus Wilhelmsson avslöjar också att man sneglar mot Vimmerby. 

– Ja, vi tittar faktiskt på Vimmerby också. Det är inte otroligt att vi hamnar där med. Det handlar lite om förutsättningarna också. Allt med hyra, omkostnader och så vidare spelar in. Men vi får se, det är inte otroligt.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt