Annons:

Kinnbom: ”Vi vill stycka av tomten”

Utvecklingschefen Patrik Kinnbom vill att det bygga bostäder på den förorenade tomten. Foto: Simon Henriksson

Kinnbom: ”Vi vill stycka av tomten”

Ett lokalt företag vill bygga lägenheter på en del av Karlbergstomten. Hur företaget ser på nyheten att mängder med föroreningar hittats i marken är oklart. – Vi har väntat på de här utredningarna för att se hur många lägenheter det kan bli, säger näringslivschefen Patrik Kinnbom.

Annons:

I lördags berättade Dagens Vimmerby att Karlbergstomten måste saneras för cirka sju miljoner kronor. Siffran är en grov uppskattning och kan både bli lägre och högre.

– Vi har sagt någonstans mellan sju och tio miljoner. Det är mycket pengar. Frågan är så här: ska man göra något med tomten måste man sanera den. Det här blir ett politiskt beslut.

Anmält intresse

Ett lokalt företag har för lång tid sedan anmält intresse av att bygga seniorbostäder i området. Det skulle kunna röra sig om åtta-tio lägenhet i suterränghus.

– Vi vill göra bostäder där på ett eller annat sätt. Nu är det smuts i backen, men vi vet inte utbredningen och vi ska kunna stycka av delen som ligger närmast gatan och kanske använda resten till parkområde. Det är där det ligger i dag. Vi har väntat på de här utredningarna för att se hur många lägenheter det kan bli, säger Kinnbom.

”Ett fantastiskt läge”

Ytterligare en miljöutredning är nu beställd.

– Det finns vissa ämnen som inte är så nyttiga, men man vet inte utbredningen.

Vad händer om man inte sanerar tomten?

– Man kan göra ett parkområde så man inte gräver upp miljögifterna, men ska man bygga något så måste det saneras. Den här tomten har ett fantastiskt läge i Vimmerby och det är synd att ha en tomt som man inte använder. Det här kommer utredas och diskuteras mycket. Förhoppningen är att vi kan stycka av när vi har intressenter. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt