Annons:

Tomtar springer i kampen mot cancer - Målet: 50 000 kronor

Så här såg det ut i samband med Santa Run förra året. Foto: Simon Henriksson

Tomtar springer i kampen mot cancer - Målet: 50 000 kronor

För tredje året i följd kommer Santa Run att arrangeras i Vimmerby nu på lördag. Målet är att samla in 50 000 kronor till Cancerfonden.
– Vi vill göra något annorlunda och se till att få in så mycket pengar som möjligt till Cancerfonden, säger Kim Wickström, som är en av initiativtagarna.

Annons:

Tillsammans med Peter Knutsson och Rock mot cancer arrangerar Kim Wickström och butiken Boston Santa Run i Vimmerby. Konceptet Santa Run har lånats från New York, där flera tusen tomtar varje år springer för att samla in pengar till välgörande ändamål. Santa Run finns också på andra håll i världen och sedan några år tillbaka även i Vimmerby. 

Många fina priser

Första året kom ett 30-tal tomtar till evenemanget, men förra året växte det rejält och runt 200 tomtar kom till torget i Vimmerby för att springa det korta loppet. I år hoppas Kim Wickström på ännu fler.

– Jag hoppas att det blir 400 tomtar i år, sen om alla springer får vi väl se. Det kostar 50 kronor för vuxna och tio kronor för barn att vara med och alla pengar går till Cancerfonden. Vi kommer också att samla in pengar genom ett stort lotteri där man kan vinna priser som företag har skänkt. Vi fick in otroligt mycket priser förra året, det var cyklar och allt möjligt. Vi hoppas att det blir lika bra i år, säger Kim Wickström.

Bland priserna i lotteriet finns bland annat en ishockeyklubba som Vimmerbysonen Linus Hultström hade när han provspelade för att ta en plats i NHL.

Tomtarna värmer upp

Santa Run arrangeras lördagen den tionde december med start klockan 16.00. Samlingen är en halvtimme tidigare.

– Innan loppet blir det uppvärmning för alla tomtar och det blir också lite information om loppet. Själva loppet består av två varv runt torget.

Förra året samlade Santa Run i Vimmerby in 37 000 kronor till Cancerfonden.

– I år är målet att få in 50 000 kronor, säger Kim Wickström.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt