Annons:

Succé för dagbiljetter – så många har ALV sålt

Astrid Lindgrens Värld har nu släppt sina dagbiljetter. Foto: Simon Henriksson

Succé för dagbiljetter – så många har ALV sålt

I går släppte Astrid Lindgrens Värld sina dagbiljetter. Och suget efter att få se Emil i soppskålen, Pippis styrka och Jonatans hjältedåd verkar stort.

Annons:

Biljetterna, som släpptes under torsdagen, innebär att man inte också behöver boka boende hos ALV som man tidigare har behövt. Trycket blev stort – men systemet tålde belastningen.

– Jag skojade ju lite om att det kanske kunde krascha, men systemet orkade med och klarade detta, säger vd:n Joacim Johansson och skrattar: 

– Det har gått jättebra måste vi säga och det är absolut som förväntat. 

Fram tills fredagsmorgonen har Astrid Lindgrens Värld sålt nästan 9 000 dagbiljetter under juni månad.

– Det är jätteroligt att vi är igång med dagbiljetter och att det funkade bra. Det här visar också att det finns en stor efterfrågan, vilket vi har förstått med tanke på hur många mejl vi har fått om det. 

Har ni hunnit titta på var de som bokar kommer från?

– Vi har tyvärr inte den kollen än, men jag vet att många gäster är sådana som bokat boende på någon av boendeanläggningarna i området. Det är många såna gäster som har bokat och det är roligt, för vi vet att vi fått många frågor från boendeanläggningarna när vi ska släppa biljetter till deras gäster. 

Tror fler planerar

ALV har annars varit försiktiga med biljetter just med anledning av osäkerheten inför restriktioner och dylikt under pandemin. Biljetterna som släppts gäller för juni månad.

– När vi kommer längre in i juni kommer vi börja släppa biljetter vecka för vecka. Men som läget är nu kan man köpa dagbiljetter för hela juni, men ännu inte för juli och augusti. Såklart finns det många biljetter kvar, men vi är glada över att det finns ett stort intresse.

Tror du att fler kommer boka biljetter precis innan sitt besök eller tvärtom?

– Tvärtom tror jag snarare. Jag tror nämligen att man verkligen kommer planera sina besök i sommar med mer framförhållning. Vi såg det på olika vinteranläggningar, att man hade mer framförhållning. Gästen hos oss brukar kunna vara mer spontan och titta på vädret, men i år tror vi man planerar och bokar mer i ett tidigt skede för att säkerställa att man får biljetter.

ALV planerar att öppna för lekparksöppet 28 maj. Den 1 juni är det sedan ordinarie öppning med teaterscenerna igång. Det sammanfaller med att restriktioner ska lättas, enligt regeringen och Folkhälsomyndigheten.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt