Annons:

De fixar en varmare jul i Vimmerby – för tredje året i rad

Kalle Sellbrink håller i välgörenhetskonsertern "Hjälp i Jul" för tredje gången i rad. Foto: Matilda Strömdahl

De fixar en varmare jul i Vimmerby – för tredje året i rad

För tredje året i rad arrangerar familjen Sellbrink en välgörenhetskonsert inför jul. I år går överskottet till den lokala Majblomsföreningen.
– I år kändes det naturligt att fokusera på barn i familjer som kanske inte har det så fett, säger Ann Sellbrink, en av initiativtagarna.

Annons:

Under de två tidigare åren har ”Hjälp i jul” genererat cirka 40 000 kronor till olika välgörande ändamål. Första året stod EU-migranter i fokus, ifjol siktade man in sig på de många asylsökande som nyligen hade kommit till Vimmerby.

– Vi kände att det finns massa människor som inte har det så lätt som vi har det och tänkte på vad vi kan göra för dem. Första året jobbade jag på restaurang och såg allt matsvinn efter alla julbord. Man kastar all mat för att man inte har någonstans att göra av det. Jag ville göra något av det och gjorde ett julbord och på den vägen är det. På ett sätt är det mycket jobb, men det är alltid många som erbjuder sig att hjälpa till. Man blir alltid glatt överraskad av människors arrangemang. Det har blivit som en tradition nu och kan man göra något gott för andra ska man ju göra det.

 Arbetar mot barnfattigdom

I årets välgörenhetskonsert står Kalle Sellbrink, Hanna Karlsson, Niklas Jaldefeldt, Alexandra Ekelöf och Ann-Sofie Nord för underhållningen. Samtliga entréintäkter går till den lokala Majblommeföreningen som stöttar ekonomiskt utsatta familjer.

– Alla pengar går till Majblommeföreningen i Vimmerby. De jobbar med barn och familjer och mot barnfattigdom. Det kan handla om matcheckar, skolresor, kläder eller vad som helst. Har man det jobbigt eller vet någon som har det jobbigt ska man vända sig dit. Alla vet att unga säljer majblommor, men det är inte alla som vet att man kan söka hjälp därifrån. Vårt mål är att fler barnfamiljer ska få en bättre jul.

 "Bytesloppis"

Utöver konsert blir det också stor gratisloppis där man både kan ge bort saker som andra kan tänkas vilja ha eller behöva samt få med sig en fin julklapp hem.

– Vi har inte kallat det julklappsinsamling i år, utan det är en bytesloppis. Man kan lämna in grejer och man kan ta grejer. Tidigare i år har vi fyllt två hela rum med saker, men nu blir det en mer modest insamling. Lions kommer också skänka leksaker och vi tar hand om det som blir över. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt