Annons:

Britt-Marie är utsedd till årets handledare i länet:

Britt-Marie Ingelsjö är utsedd till årets handledare av Vård- och omsorgscollege i Kalmar län. Foto: Ossian Mathiasson

Britt-Marie är utsedd till årets handledare i länet: "En otrolig kunskap och erfarenhet"

Britt-Marie Ingelsjö har blivit utnämnd till årets handledare av Vård- och omsorgscollege i Kalmar län. Det kan leda till att hon blir utsedd till årets handledare nationellt i december. 

Annons:

Britt-Marie Ingelsjö jobbar på Vimarhaga F, som har fokus på korttidsenhet och växelvård, och har jobbat inom vården i Vimmerby kommun i 44 år.

I ungefär 30 år har hon jobbat som handledare med att ta emot elever som är under utbildning och ska in i äldreomsorgens verksamhet. 

Hon har nu blivit utnämnd till årets handledare från Vård- och omsorgscollege i Kalmar län och uppmärksammades via en digital ceremoni på måndagen. Hon fick diplom, blomma och tårta från Boel Wigren Gustafsson, verksamhetschef inom äldreomsorgen, Merima Husic, enhetschef hemtjänste, och Annelie Medling, enhetschef i hemtjänsten. 

– Denna utnämning kan leda till årets handledare nationellt. Hon kommer gå vidare till rikskonferensen i december. Vi har nominerat Britt-Marie till detta pris. Sex handledare var nominerade i länet och Britt-Marie blev utvald. Hon jobbar på samma sätt som det står skrivet i nomineringen, säger Boel Wigren Gustafsson.

"Lär mig mycket av eleverna"

Britt-Marie Ingelsjö var mycket glad över att ha fått pris för sina insatser som handledare.

– Det är jätteroligt att få denna utmärkelse. Jag har jobbat inom vården i Vimmerby kommun i 44 år. Jag lär mig mycket av eleverna som kommer till mig och jag hoppas att de lär sig något av mig också, säger Britt-Marie Ingelsjö. 

Den nationella vinnaren koras vid rikskonferensen i december. Britt-Marie är en av 22 handledare som har tagit sig dit. 

– Det är stort med tanke på hur viktig roll och funktion Britt-Marie har, säger Merima Husic. 

Fakta

Nomineringen lyder: ”Britt-Marie har en otrolig kunskap och erfarenhet inom detta yrke. Hon har fortfarande ett otroligt stort engagemang i arbetet och kommer med nya idéer för att förbättra arbetsrutiner. Hon har aldrig problem med förändringar utan gillar utmaningar och tycker det är spännande med nya situationer och att lära sig nya saker. Hon sprider glädje och trygghet i arbetet och i arbetsgruppen. 

Handledarskapet tar hon på största allvar. Hon ser till att de studerande får lära sig så mycket som möjligt så de får vara med i olika arbetssituationer. De studerande får även gå med andra kollegor och då ser hon till att få feedback från dem. 

Britt-Marie har ett mycket gott bemötande och bemöter alla med samma respekt oavsett om det är en kollega, brukare eller en studerande. Hon ser till att alla känner sig välkomna när hon arbetar. Hennes positiva inställning smittar ofta av sig och inspirerar till att arbetet blir roligt och spännande. Hon har även ett lugn som gör att de studerande känner sig trygga och inte är rädda för att ställa frågor som kommer upp. 

Britt-Marie tar sin roll som handledare på stort allvar och med stor respekt. Hon ser till att studenten får vara delaktig i så mycket som möjligt av de arbetsmoment som görs i yrket. Hon kan ge både positiv och negativ feedback till studenten på ett bra sätt som kan få studenten att utvecklas i arbetet. Hon ser till att studenten upplever att de är en i arbetsgruppen och även att hon finns där som en trygghet med stöttning”.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt